[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

3000 μαθητές στο 8ο συνέδριο πληροφορικής στο «Νόησις»Συνολικά 3.197 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 443 εκπαιδευτικοί από 172 σχολεία επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχουν στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής,
που διεξάγεται από τις 19-21 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις».

Στο Συνέδριο έχουν κατατεθεί 262 συνολικά εργασίες , οι 122 από τις οποίες προέρχονται από μαθητές δημοτικών σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, είτε με τη μορφή των εισηγήσεων όπως συμβαίνει στα Συνέδρια, είτε με τη μορφή e- Poster . Επίσης για πρώτη φορά πιλοτικά φιλοξενούνται και σχολεία από περιοχές εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας (Θάσος, Μυτιλήνη, Κομοτηνή).Παράλληλα στον ίδιο χώρο του Συνεδρίου, οργανώνονται θεματικές εκθέσεις όπως: η Παιχνιδοχώρα (Gameland), όπου παρουσιάζονται λογισμικά παιχνιδιών που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές και η Ρομποχώρα Robo-land που περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών.

Στη διάρκεια του τριήμερου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής θα διεξαχθούν τέσσερα διαφορετικά Εργαστήρια (Workshops) με θεματολογία από τις προηγμένες τεχνολογίες (3D printing, Εκπαιδευτική Ρομποτική, virtual reality).

Σημαντικό μέρος των εργασιών που υποβλήθηκαν αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό ( bullying) , την ασφάλεια στο Διαδίκτυο (saferinternet), την εκπαιδευτική ρομποτική , την κατασκευή μετεωρολογικών σταθμών, καθώς και στις εφαρμογές android για κινητά και τάμπλετ. Εντυπωσιακές είναι οι δημιουργίες εργαλείων για εκπαιδευτικά παιχνίδια , φτιαγμένες από μαθητές δημοτικού.

Στη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου θα λειτουργεί προσομοίωση ραδιοφωνικού σταθμού από μαθητές του ΙΕΚ Επανωμής , ενώ οι εργασίες του θα μεταδωθούν διαδικτυακά στις 19-21 Απριλίου μέσω τις ιστοσελίδας www.math-syn-pli.gr

To 8o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ Μακεδονίας-Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας –ΝΟΗΣΙΣ ,το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πληροφορίες-Επικοινωνία:

Ζαχαρίας Μανουσαρίδης Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Κ Μακεδονία 6945 287797

Ιωάννης Παπαευσταθίου Πρόεδρος Σωματείου «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» 6944 614 561

Ισαβέλλα Κοτίνη Σχ Σύμβουλος Πληροφορικής 6946 867 487
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]