Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ένα αγγελούδι μόλις 14 μηνών "έφυγε", τον περασμένο Οκτώβριο, από αμέλεια των γονιών του...


Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε, στις 17 Οκτωβρίου 2014, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στο κεφάλι, από πτώση. Οι γονείς είχαν πει ότι είχε πέσει από το κρεβατάκι του. Λίγο αργότερα, το αγγελούδι έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή...

Από τότε η αστυνομία άρχισε έρευνα, για να διαπιστωθεί τι συνέβαινε. Από την έρευνα αυτή προέκυψε ότι και στο παρελθόν, το παιδί είχε μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία (της Βέροιας, του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, όπου μετακόμιζαν κατά καιρούς ο 30χρονος πατέρας και η 20χρονη μάνα), πάντα τραυματισμένο από πτώσεις.

Η έρευνα της αστυνομίας δεν έδειξε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε διαπιστώσει και ο ιατροδικαστής: Το παιδί τραυματίστηκε από πτώση, τόσο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όσο και τις προηγούμενες. Ούτε οι γιατροί που το εξέταζαν, είχαν διαπιστώσει να φέρει άλλου είδους τραύματα.

Έτσι, εναντίον του ζευγαριού των ρομά που, πλέον, ζουν στη Θεσσαλονίκη, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση βλάβης από συνεχή σκληρή συμπεριφορά, κατά συρροή και συναυτουργία. Το αδίκημα δεν επισύρει προφυλάκιση κι έτσι παραμένουν ελεύθεροι ως τη δίκη τους.