Κάποιες καινοτόμες και πολύ σημαντικές προτάσεις για το ποδόσφαιρο θα έρθουν προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας, με πιο σημαντικό γεγονός ότι έχουν την έγκριση των 15 από τις 16 ομάδες του συνεταιρισμού,
καθώς μέχρι στιγμής ο Ηρακλής έχει αποστασιοποιηθεί.


Βασικότερη από αυτές είναι η διαπίστωση ότι τον κύριο λόγο στη διαιτησία πρέπει να έχει η διοργανώτρια αρχή, ενώ οι σύλλογοι ομοφώνησαν ως τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η πρόταση της ΑΕΚ για μοίρασμα του 40% των εσόδων του πρωταθλητή από το Τσάμπιονς Λιγκ έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης, αλλά θα εξεταστεί περαιτέρω.  

Από εκεί και ύστερα, μια πρώτη ιδέα ως προς τα τηλεοπτικά είναι το 40% των εσόδων να μοιράζεται ισομερώς και το 60% βάσει της κατάταξης στη βαθμολογία, ενώ η δεύτερη ιδέα θέλει το 50% να διανέμεται ισομερώς και το υπόλοιπο 50% από τη βαθμολογική θέση των ομάδων. 

Ακόμη, συμφωνήθηκε ότι οι ομάδες που θα υποβιβάζονται στην κατώτερη κατηγορία θα λαμβάνουν 200.000 ευρώ για έναν χρόνο, υπό προϋποθέσεις, ενώ για το μείζον θέμα της διαιτησίας η πρόταση που θα κατατεθεί στην ΕΠΟ θα είναι η ακόλουθη:

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας πρέπει να προτείνεται από τη Superleague, σε μυστική ψηφοφορία. Θα προτείνονται 3, 5 ή 7 πρόσωπα και εκείνος που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους, θα είναι ο νέος πρόεδρος. 

Ένα μέλος θα είναι υπεύθυνο για τους παρατηρητές διαιτησίας και θα εκλέγεται όπως και ο πρόεδρος, ενώ στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος οι 16 ιδιοκτήτες θα κάνουν απολογισμό των πεπραγμένων και θα ψηφίζουν για το αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι από αυτή. 

Οι θέσεις θα είναι έμμισθες και ο πρόεδρος θα λαμβάνει 2.500 ευρώ μηνιαίως για δέκα μήνες, ενώ το μέλος 1.700 ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά, βεβαίως, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει η ΕΠΟ, αφού χωρίς την έγκριση της Ομοσπονδίας το σχέδιο για τη διαιτησία δεν δύναται να υλοποιηθεί.