Το πήγαιν' έλα με το μέλλον των Λουτρών Θέρμης, που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται. Τώρα ο δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει πως ο ομόλογός του δείχνει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των Λουτρών!


Όπως γράφει το voria.gr, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «τα Λουτρά Θέρμης, διαθέτουν σημαντικό γεωθερμικό δυναμικό, στην ποσότητα, τη θερμότητα και την ποιότητα που είχαν στο παρελθόν και πριν, αναίτια κατά τη γνώμη μας, αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας τους, το 2005, η τότε διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης». Και πρόσθεσε:

«Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη, αξιοποίηση των Λουτρών, σε συνεργασία  των δύο δήμων, Θεσσαλονίκης και Θέρμης και με την πρόσκληση ιδιώτη επενδυτή. Επίσης, έχουμε προτείνει στο δήμο Θεσσαλονίκης, την αξιοποίηση από το δικό μας δήμο, μετά από ανταλλαγή εκτάσεων. Η έκταση των Λουτρών μπορεί να περάσει στο δήμο Θέρμης ο οποίος σε αντάλλαγμα θα μπορούσε να δώσει στο δήμο Θεσσαλονίκης, εκτάσεις, για να δημιουργήσει αυτός μία τράπεζα γης».

Να σημειωθεί ότι στα Λουτρά Θέρμης και στην έκταση των 500 στρεμμάτων που καταλαμβάνουν, περιλαμβάνεται πευκόδασος, σε 400 στρέμματα, τα παλιά κτήρια των λουτρών αλλά και χώροι καταλυμάτων των λουομένων. Τα Λουτρά, που είχαν δημιουργηθεί επί οθωμανικής εποχής, στο παρελθόν γνώρισαν μεγάλες δόξες και οι λουόμενοι έσπευδαν από την άνοιξη να κάνουν κρατήσεις στα οικήματα για το Σεπτέμβριο.