Τα βασικά πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου(κυκλοφορούν και οι Κυριακάτικες), έχουν ως εξής:


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τσαντίρι η Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «την ώρα που αναμένουμε limit down τουριστών μετατρέπεται όλη η χώρα σε ξέφραγο αμπέλι με σκηνές διασπαρμένες σε όλη την επικράτεια - Πάνω από 50% θα είναι η πτώση κίνησης τουριστών και από την Τουρκία».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τι έρχεται!
H εφημερίδα επισημαίνει: «Γιατί το σκληρό Βερολίνο θα «δείχνει» πιο διαλλακτικό μέχρι τις 23 Ιουνίου Τα φίδια ζώνουν τη «γερμανική αυτοκρατορία» Πώς το δημοψήφισμα για το Brexit επηρρεάζει τις εξελίξεις στην αιμμοραγούσα Ελλάδα   Ο Dr Σόιμπλε καραδοκεί για την εφαρμογή των άγριων μέτρων, (που προβλέπει το Μνημόνιο-3) αλλά και να τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε συζήτηση ξεκινήσει για την ελάφρυνση του χρέους».

ΕΘΝΟΣ: Το τελικό σχέδιο για τη φορολογία
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μηδενικές επιβαρύνσεις για περίπου 3 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα έως 9.100 ευρώ, κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα, μείωση φόρων για εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και εκτόξευση της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης για τους φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος η οποία φαίνεται να έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρίχνουν μολότοφ σε όλα τα δεξιά κόμματα
«Έχουν περάσει ήδη δυο και πλέον μήνες από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της "γαλάζιας παράταξης" και όμως δεν φαίνεται να πνέει ούριος άνεμος στα πανιά της ΝΔ. Παρ' ότι κάποιες "ύποπτες" δημοσκοπήσεις, κάποιων ΜΜΕ, προσκείμενων στον κ. Μητσοτάκη, τον εμφανίζουν να προηγείται του αριστερό- μπολσεβίκικου κόμματος που κυβερνάει - ήμαρτον Κύριε - την Ελλάδα μας. Ωστόσο, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί κομφούζιο», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συναγερμός και στην Ελλάδα για χτύπημα τζιχαντιστών
“Στη βαθμίδα 2 αναβαθμίζουν το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας από μέλη του ISIS στην Ελλάδα στελέχη μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών κρατών, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και του ενδεχόμενου εγκλωβισμού στρατολογημένων μελών του στη χώρα μας”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: 8 καυτοί φάκελοι με ...ονοματεπώνυμο στα χέρια Τσίπρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, θαλασσοδάνεια εκδοτικών και άλλων επιχειρήσεων, "φωτογραφικές" τροπολογίες, ρυθμίσεις απαλλαγής από ποινικές ευθύνες, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης είναι ορισμένοι από τους τίτλους των φακέλων που κρατάει στα χέρια του ο πρωθυπουργός εν όψει της συζήτησης την Τρίτη στη Βουλή για τη διαφθορά και την απόδοση δικαιοσύνης».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ισοπεδώνουν με φόρους τη μεσαία τάξη
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ασήκωτα μπορεί να αποδειχθούν ια μέτρα ασφαλιστικά και φορολογικά που φέρνει η αξιολόγηση».

Η ΕΠΟΧΗ: Εμπόριο τρόμου ή σύμφωνο συμβίωσης;

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι «μαύρες τρύπες» στην ασφάλεια της ΕΕ
Η εφημερίδα παρουσιάζει έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που περιγράφει τα κενά και το πώς προετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΙΝ: Σπέρνουν τον τρόμο θερίζουν ελευθερίες

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Έκαναν HOT SPOT και το Πολυτεχνείο
H εφημερίδα υποστηρίζει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις στο Προσφυγικό, αναρχικοί ασκούν μεταναστευτική πολιτική καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια στεγάζοντας σε αυτά πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέποντας το Πολυτεχνείο σε hot spot».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή κινητοποίηση και δράση η μόνη απάντηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή είναι η μόνη απάντηση «... στα ακόμα χειρότερα αντιλαϊκά σχέδια σε Ασφαλιστικό - Φορολογικό - Εργασιακά, που φέρνει η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ».

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανοχύρωτη Ελλάδα
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Παρέλυσε η κυβέρνηση - Κατέρρευσε η στρατηγική των ανοιχτών συνόρων - Ανθρωπιστικές βόμβες Ειδομένη και Πειραιάς - Ανησυχίες για ανεξέλεγκτες καταστάσεις - Τζαμί στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ».

ΤΟ ΧΩΝΙ:  Ωμός εκβιασμός Σόιμπλε υπέρ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Η εφημερίδα ανακαλύπτει νέο κυβερνητικό εχθρό: «To email συμβούλου της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον -που αποκάλυψαν τα Wikileaks- είναι σοκαριστικό: ο Σόιμπλε δεν διστάζει να εκβιάσει απροκάλυπτα τη χώρα μας, απειλώντας με Grexit σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζει.

KARFITSA: Πρόσφυγες στο «Αιγαίο» στέλνουν τουρίστες στο Ιόνιο
«Οι αυξανόμενες προσφυγικές ροές που «αγκυροβολούν» εδώ και μήνες στα νησιά του Αιγαίου, μοιάζουν να έχουν «πνίξει» την τουριστική κίνηση σε συγκεκριμένες περιοχές, με τις προκρατήσεις να εμφανίζουν πτώση που αγγίζει μέχρι και το 90%, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Σε Σημιτάνθρωπο ανέθεσε ο Κυριάκος το πρόγραμμα της ΝΔ!
«Πρόκειται για τον Θανάση Κοντογεώργη, έναν από τους ιϊιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, που υπήρξε αντιπρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ), που ίδρυσε ο Σημίτης, ενώ έχει διατελέσει και σύμβουλος των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη», τονίζει η εφημερίδα.

REALNEWS: Χώρα σε ασφυξία!

Η εφημερίδα αναφέρει: «Η αξιολόγηση καθυστερεί – η αγορά "στενάζει"» και σημειώνει: «φοροκαταιγίδα και υφεσιακά μέτρα πνίγουν την οικονομία, προειδοποιούν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες».