Δυο συγκεντρώσεις, με διαφορετικό σκοπό, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία Λευκού Πύργου, με διαφορά δύο ωρών.


Στο σημείο καλεί σε συγκέντρωση, με ανακοίνωσή της, η οργάνωση «Ιερός Λόχος 2012 - Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων». Με σύνθημα «Όχι στην ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της μετατροπής της Πατρίδος μας σε απέραντο Hot Spot», καλεί σε συγκέντρωση και πορεία σήμερα, 27/3/2016, στις 6 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο, από την πλευρά που βρίσκεται το άγαλμα του ναυάρχου Βότση, με σκοπό να ακολουθήσει πορεία. Σκοπός των μελών της να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία Hot Spots σε όλη τη χώρα. Η συγκέντρωση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, αλλά απαγορεύτηκε με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μετά από τον ορισμό της νέας ημερομηνίας για σήμερα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), οργανώνει τη δική της συγκέντρωση, πάλι στην πλατεία Λευκού Πύργου, δύο ώρες νωρίτερα, στις 4 το απόγευμα! «Δεν πρέπει να αφήσουμε τους φασίστες του "Ιερού Λόχου" να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες με κραυγές ενάντια στην "ισλαμοποίηση της Ευρώπης"», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.