Στην εκτίμηση πως το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που έχει παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, δεν πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις τις οποίες από κοινού συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό
και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή, προέβη ο Κυριάκος Μητστοτάκης διευκρινίζοντας πάντως πως δεν κάνει σχόλια σε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε όμως πως «το προσχέδιο περνάει κάτω από τον χαμηλό πήχη που βάλαμε εμείς στον Πρωθυπουργό στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή». 

Όπως είπε, «η ΝΔ από την πρώτη στιγμή, έχει τηρήσει μια εξαιρετικά υπεύθυνη στάση, έχει αναζητήσει πλαίσιο συναίνεσης και με τη δική της στρατηγική έχει φέρει τον Πρωθυπουργό σε γραμμή ρεαλισμού και κοινής λογικής», ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το δίλημμα «ανθρωπισμός ή ακροδεξιά» του πρωθυπουργού στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είναι ανθρωπισμός αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ειδομένη όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες χωρίς απολύτως καμία μέριμνα; Είναι ανθρωπισμός η μέχρι χθες εικόνα της πλατείας Βικτωρίας;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους διχαστικά διλήμματα δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο. «Μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς υπάρχει κοινή λογική» είπε ,ξεκαθαρίζοντας πως στη ΝΔ δεν υπάρχει ακροδεξιά.