[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Εξηγήσεις Μάρδα για τους Σύριους επενδυτέςΕξηγήσεις, ως προς την ιδέα του, για την αναζήτηση επενδυτών μεταξύ των Σύριων προσφύγων, έδωσε μέσω Facebook ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.


Σύμφωνα με τον πρώην καθηγητή η πρότασή του, η οποία θα κατατεθεί σήμερα επισήμως, όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στηρίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία. Όσο για τα όσα του... έσουρε η πρώην πρόεδρος της Βουλής,Ζωή Κωνσταντοπούλου, της θυμίζει πως η ίδια, ως πρόεδρος, είχε αρνηθεί να συμβάλει στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης!

Η ανάρτηση του κ. Μάρδα έχει ως εξής:

"Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών – προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.1. Όλα αποτελούν μια εισήγηση, που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές- πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη.2. Δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων3. Δε θέτει διακριτική συμπεριφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα λόγου χάρη της ενοικίασης κατοικίας για όλους τους πρόσφυγες είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα προσωρινής εγκατάστασης του ΟΗΕ-ECHO.4. Ως προς το χαρακτηρισμό εκ μέρους της κας Κωνσταντοπούλου ότι η όλη πρόταση είναι ναζιστικό μέτρο, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής (με αποθεματικά 65 εκ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης η τότε πρόεδρος της Βουλής με όλη την ευαισθησία που τη διακρίνει (επιλεκτική φυσικά) αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει".

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρότζεκτ είχε ακολουθήσει ο Καναδάς, Μόνον που απευθύνονταν στους κατοίκους του Χογκ Κογκ, όταν αυτό ενσωματώθηκε στην Κίνα και τους εξασφάλιζε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον με ιδιαίτερα χαμηλή φορολόγηση...

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μάρδα:


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]