Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγη ώρα η γέφυρα του Αξιού που οδηγεί στον καταυλισμό της Ειδομένης.


Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό της.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει στον αποκλεισμό για να ακινητοποιήσει, σε μικρή απόσταση από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης, λεωφορεία και βανάκια με αλληλέγγυους που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των προσφύγων και μεταναστών.

Στην Ειδομένη είναι σε εξέλιξη από νωρίς συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα, ύστερα από τις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 24ωρο περί ανοίγματός τους. Μάλιστα, είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες: Σε αυτούς που πιστεύουν στις φήμες και θέλουν να περάσουν τα σύνορα και σε αυτούς που προσπαθούν να τους αποτρέψουν. Οι πρώτοι κρατούν πλακάτ που γράφουν "Ανοίξτε Τα Σύνορα", «Μην μας χτυπήσετε», «Η ελεύθερη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων» και κρατούν άσπρες χαρτοπετσέτες και χαρτομάντηλα.

Στην Ειδομένη έφθασαν και Ιταλοί ακτιβιστές, της οργάνωσης «Over the Fortress», ο επικεφαλής των οποίων, Τομάσο Γκαντίνι, δήλωσε ότι στόχος τους είναι είναι η διανομή βοήθειας και σε καμιά περίπτωση η παρακίνηση των προσφύγων σε τέτοιου είδους ενέργειες, τις οποίες χαρακτήρισε επικίνδυνες.

Όπως είπε, οι Ιταλοί ακτιβιστές θα διαδηλώσουν αύριο, στις 11.00 έξω από το ΥΜΑΘ, ζητώντας -μεταξύ άλλων- να μην γίνονται επαναπροωθήσεις στην Τουρκία «καθώς δεν είναι ασφαλής χώρα».