Καταγγελίες για δήθεν προβοκάτσια κάνει ο Ολυμπιακός, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, χωρίς, πάντως, συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι «ερυθρόλευκοι», με ανακοίνωσή τους, ζητούν από τον κόσμο τους να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Κάνουν λόγο για «προβοκάτσια» στο μεγάλο ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο και καταγγέλλουν πως «άτομα εκτός της οικογένειας του Ολυμπιακού προσέφεραν χρηματικά ποσά σε άτομα ώστε να προκαλέσουν συνθήκες διακοπής του αγώνα»!
«Προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους ενέργειες, απευθυνθήκαμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά και διακηρύξαμε την θέλησή μας να συνεργαστούμε μαζί τους για την εφαρμογή κάθε μέτρου, που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Για να το επιτύχουμε, καλούμε τους φιλάθλους μας να περιφρουρήσουν, με την συμπεριφορά τους, την ομάδα μας, αποτρέποντας οποιονδήποτε θα επιχειρήσει να την βλάψει με τις πιο πάνω ενέργειες», υποστηρίζουν.
Αντίδραση από τον Κοντονή
Η αντίδραση του υπουργού Αθλητισμού, πάντως, αφήνει να εννοηθεί πως επίσημες καταγγελίες δεν υπήρξαν. Από τα όσα διέρρευσαν από το περιβάλλον του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, η αντίδρασή του στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού ήταν άμεση.
Ο κυβερνητικός παράγοντας, μάλιστα, φέρεται να απάντησε με επιστολή προς τους «ερυθρόλευκους» από τους οποίους ζητά «εάν έχουν οποιαδήποτε στοιχεία να να προσκομίσουν άμεσα στις αρχές.» Αμ έπος, αμ έργον, λοιπόν...
Αλλαγή προπονητή θέλουν οι "πράσινοι"
Την εξαίρεση του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (έχει οριστεί ως τέταρτος) ζητά με επιστολή του προς την ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός. Μετά τις συνομιλίες που φέρεται να είχε ο έμπειρος ρέφερι το 2011 με τον Αχιλλέα Μπέο και το ραντεβού, που σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενό τους, έκλεισε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, οι «πράσινοι» απαιτούν από την Ομοσπονδία την εξαίρεση του εν λόγω ρέφερι από το μεγάλο ματς της Κυριακής.