Το θέμα Φλαμπουράρη και το... στιγμιαίο λεκτικό λάθος (που αποδεικνύει, πάντως, ότι για μερικούς ανθρώπους αυτό που οι βόρειοι δεν αποδεχόμαστε είναι πραγματικότητα) φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΑΚΡΟΠΟΛΗ:  Η Αντζελίνα ξεφτίλισε την Ευρώπη
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «η παρουσία της πανέμορφης Αντζελίνα Τζολί στον Πειραιά και στο Μαξίμου κυριολεκτικά διεθνοποίησε το προσφυγικό πρόβλημα της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρώπης. Η παρουσία της και όσα είπε για την χώρα μας, διαφημίζουν στα πέρατα του κόσμου, τον ανθρωπισμό της φυλής μας, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει γίνει προτεκτοράτο της Ευρώπης των αριθμών και των προτεσταντικών εμμονών, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ο ανθρωπισμός και ο πολιτισμός, αποτελούν το φως που μεταλαμπάδευσε από αρχαιοτάτων χρόνων η Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Καμμένου
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έγινε πρόταση στην Φώφη Γεννηματά για να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα και προσθέτει: «Η ενδοκυβερνητική κρίση εκδηλώνεται σε μια περίοδο με την αξιολόγηση του προγράμματος να βρίσκεται στον αέρα και το Προσφυγικό να κλυδωνίζει συθέμελα την ελληνική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Π. Κομμένος μέχρι αργά χθες το βράδυ μιλούσε με στελέχη του κόμματος του, αλλά και με το Μαξίμου, ενώ ενδεικτικό του κακού κλίματος με τον Τσίπρα είναι η δήλωση που έκανε στην «Α», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας: «Εγώ δεν πουλάω την πατρίδα μου»! Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς συνάντησε αργά χθες το βράδυ τον Π. Κομμένο, παρουσία και του Τ. Κουίκ, προκειμένου να βρεθεί «λύση» και να αποτραπεί η ρήξη».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: « «Θυσία» και οι παλιές συντάξεις!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «θυσία στη διαπραγμάτευση γίνονται οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μέσω αλλαγών στο ποσοστό αναπλήρωσης. Το «κούρεμα» των συντάξεων, που επηρεάζει άμεσα 2.600.000 συνταξιούχους, αναμένεται να γίνει τόσο μέσω του ορίου που έθεσε προ ημερών ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος».

ΕΘΝΟΣ: «Βέρτιγκο στο πολιτικό σκηνικό»
Η εφημερίδα σημειώνει: «αναταράξεις πυροδότησε στο πολιτικό σκηνικό η γκάφα Μουζάλα, ενώ οι διακυμάνσεις της ενδοκυβερνητικής κρίσης άρχισαν να καταγράφονται από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, οπότε υπήρξε ανακωχή, με τις αποφάσεις να αναμένονται μετά τη Σύνοδο Κορυφής».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κίσινγκερ σε Πούτιν: Το τελικό σχέδιο της Νέας Τάξης
«Οι Ρώσοι, που διαθέτουν έναν από τους 2-3 ισχυρότερους Στρατούς παγκοσμίως, βλέπουν πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Βλέπουν, επειδή είναι υπερδύναμη και μπορούν να το δουν, αυτό που δεν μπορούμε να δούμε εμείς. Ότι, δηλαδή, η κατάσταση ξεφεύγει πια από τα σύνορα της Συρίας και έρχεται δυτικότερα! Εκεί, όπου "τυχαίνει" να βρισκόμαστε εμείς και η πατρίδα μας, η Ελλάδα...», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πολιτικοί… πρόσφυγες Μουζάλας και Καμμένος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ρήγμα στις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου με αφορμή τη «Μακεδονία» του Μουζάλα, ενώ έρχονται επώδυνα μνημονιακά νομοσχέδια. Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της παραμονής Μουζάλα, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. στέλνει τελεσίγραφα… αποχώρησης».

ΕΣΤΙΑ: «Η διαρκής μειοδοσία της Αριστεράς»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δεν πρέπει να μας εκπλήττουν οι θέσεις τόσο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και των λοιπών στελεχών του Σύριζα που τον στηρίζουν και εκφράζουν την συμπαράστασή τους προς αυτόν για το «εκ παραδρομής λάθος» του περί του ονόματος της ΠΓΔΜ».

Η ΑΥΓΗ: «Σήμερα κληρώνει»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στον τελικό γύρο εισέρχεται το μεσημέρι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα θέματα της αξιολόγησης, με τις θέσεις του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό να αποτελούν τον σοβαρότερο ανασταλτικό παράγοντα για μια συμφωνία όλων των πλευρών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ακραίες καταστάσεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «διαγκωνίζονται ΑΝ.ΕΛΛ. και ΝΔ ποιος θα πρωτοζητήσει την παραίτηση Μουζάλα, μετά το λεκτικό λάθος του περί «Μακεδονία». Η συγκεκριμένη αποστροφή έφερε αναταράξεις σε όλα τα κόμματα. Μπροστά στο ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝ.ΕΛΛ. από το κυβερνητικό σχήμα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φέρεται έτοιμη να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σε τεντωμένο σχοινί η συγκυβέρνηση»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αντιμέτωπη με ισχυρούς κλυδωνισμούς βρίσκεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Αμυνας Πάνου Καμμένου δεν κατέστη δυνατό να γεφυρωθούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο ζήτημα που ανέκυψε μετά την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα σε «Μακεδονία» ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μπρα ντε φερ ή σικέ αντιπαράθεση;
Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση Μουζάλα και γράφει: «Στηρίζει τον αν. υπουργό ο Γ. Μπουτάρης- Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Λύση που θα επιτρέψει να έχει την πίτα ολόκληρη (τον Γ. Μουζάλα στην κυβέρνηση) και τον... Καμμένο χορτάτο (ικανοποιημένο ως κυβερνητικό εταίρο) αναζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Έτοιμη να ενσωματώσει νέες αντιδραστικές αλλαγές»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την ετοιμότητά τους να ενσωματώσουν και νέες αντιδραστικές αλλαγές, ακόμα χειρότερες από τα αρχικά σχέδια, υιοθετώντας υποδείξεις του κουαρτέτου, εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να «κλείσει» γρήγορα η αντιλαϊκή διαπραγμάτευση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σε ρόλο Ιφιγένειας ο Μουζάλας»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «προσπάθειες να καμφθεί η σκληρή στάση του Πάνου Καμμένου ως προς το θέμα Μουζάλα γίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου, που διαπιστώνει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιμένει στην αξίωσή του για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Εκβιασμός την κρίσιμη ώρα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «αρνείται το Μαξίμου να «καρατομήσει» τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με παραίτησή του, χωρίς πτώση της κυβέρνησης, απειλεί ο υπουργός Άμυνας».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Νέο τεστ αίματος προβλέπει το Αλτσχάιμερ 20 χρόνια πριν
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ένα επαναστατικό τεστ αίματος θα μπορούσε να προβλέψει 20 χρόνια νωρίτερα αν ένα άτομο θα αναπτύξει τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι το νέο τεστ θα βοηθήσει τους μελλοντικούς ασθενείς να μην αφήσουν τη νόσο να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Η νέα ανακάλυψη μπορεί επίσης να βοηθήσει τους μεσήλικες ανθρώπους να υπολογίσουν τον κίνδυνο της νόσου».

ESPRESSO: Όλα στο φως για τον Παντελίδη
«Μοιραίο χτύπημα πίσω από το αυτί του τραγουδιστή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική! Την άλλη εβδομάδα οι τοξικολογικές και το πόρισμα του πραγματογνώμονα Έναν μήνα μετά τον τραγικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη στο τροχαίο, έρχονται στο φως τα πρώτα στοιχεία για το πως έχασε τη ζωή του μέσα στο μαύρο τζιπ μάρκας Mercedes», γράφει η εφημερίδα.

ΚΟΝΤΡA NEWS: «Ο Καμμένος δεν γίνεται αποστάτης»
Η εφημερίδα γράφει ότι «η κοινή γνώμη στηρίζει τον Μουζάλα, γιατί τον θεωρεί σοβαρό, έντιμο και εργατικό. Την παραίτηση άλλων υπουργών θα έπρεπε να είχε ζητήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

STAR PRESS: Στυγερή δολοφονία ο θάνατος του Βαγγέλη
Στο θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη αναφέρεται η εφημερίδα.

VOICE: «Ποιος υπονομεύει τον Φλαμπουράρη»»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο «πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται καιρό στο περιθώριο της κυβέρνησης και η βασική αιτία της εξαφάνισής του εντοπίζεται στον «υπόγειο» πόλεμο που του έχουν κηρύξει δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Όλα τα μέτωπα ανοιχτά»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση, καθώς, παρά την αισιοδοξία που διατυπώθηκε χθες από κυβερνητικά στελέχη, οι διαφορές με τους δανειστές παρέμειναν αγεφύρωτες, τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Συμφωνία-θρίλερ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εμπλοκή σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις, παρά την αισιοδοξία για κατ’ αρχήν συμφωνία. Το ΔΝΤ απαίτησε τη μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα των 7.000 ευρώ. Αγώνας δρόμου για να κλείσει το πρώτο πακέτο έως και το Σάββατο».