«Το άνοιγμα στην κοινωνία ξεκινά με ενεργά μέλη και με την ανοιχτή συζήτηση για θέματα που παλαιότερα αντιμετωπίζαμε περίπου ως ταμπού, όπως τα οικονομικά της Ν.Δ. και πιθανές καταστατικές βελτιώσεις για πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική οργάνωση.»

Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε προσυνεδριακή εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ η Διοικούσα Επιτροπή Ν.Δ. Ν.Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο ως κεντρικό ομιλητή, καλώντας τα μέλη της Ν.Δ. να συμμετέχουν ενεργά, όχι μόνο στις εκλογικές διαδικασίες για τις οργανώσεις του κόμματος, αλλά και στον ανοιχτό διάλογο που διεξάγεται μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο synedrio.nd.gr για τις καταστατικές αλλαγές της Νέα Δημοκρατία.

«Στόχος είναι», πρόσθεσε μεταξυ άλλων, «μετά το 10ο Τακτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Απριλίου, να έχουμε πετύχει στη Ν.Δ. μια οργανωτική μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίζει χώρο, συμμετοχή και σεβασμό στα μέλη μας. Δεν θέλουμε να ακουστεί ξανά το παράπονο πως θυμόμαστε τα μέλη μόνο στις εκλογές. Θέλουμε τα μέλη μας ενεργά και στις εκλογές και στην κάλπη και στις οργανώσεις, αλλά τα θέλουμε να συμμετέχουν και όλο τον άλλο καιρό, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, τις απόψεις τους, τη φυσική τους παρουσία, την καλόπιστη κριτική».

Ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τα μέλη της Ν.Δ. να στηρίξουν και την προσπάθεια αναδιοργάνωσης και οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος που δρομολόγησε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, για να μας εμπιστευθούν οι πολίτες να βάλουμε τάξη στην οικονομία και στην κοινωνία», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα θέματα επικαιρότητας, έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλα τα μέτωπα, τονίζοντας ότι το προσφυγικό και εν δυνάμει μεταναστευτικό πρόβλημα, λαμβάνει διαστάσεις εθνικού ζητήματος. «Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση έχει καταλήξει να έχει όλα τα εθνικά θέματα σε έξαρση» τόνισε, εκτιμώντας ότι σύντομα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές. Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι η Ν.Δ., μπορεί, όχι απλά να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, αλλά να το πετύχει επιστρέφοντας σε εκλογικές επιδόσεις του παρελθόντος.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Ν.Θεσσαλονίκης κ. Μηνάς Σαμαντζίδης,  σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η Νέα Δημοκρατία, ήταν, είναι, και σίγουρα θα είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό, το κατ` εξοχήν κόμμα εκπροσώπησης των πιο παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας» και πως «πρέπει αυτή η παραγωγικότητα, η αποτελεσματική αντιπροσωπευτικότητα, να διέπει το σύνολο των πρωτοβουλιών που αφορούν την αναδιοργάνωση της».

Ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης, επισήμανε στην παρέμβασή του πως η ΟΝΝΕΔ ετοιμάζεται για το δικό της συνέδριο αναδιοργάνωσης, αφού, όπως είπε, οι νέοι πρέπει και μπορούν να είναι πρωταγωνιστές στην επανεκκίνηση που  χρειάζεται συνολικά η Ελλάδα.

Σύντομες παρεμβάσεις, στηλιτεύοντας την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και την προχειρότητα της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, έκαναν οι βουλευτές της Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας και κ. Σταύρος Καλαφάτης και της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα που βρισκόταν σε επίσημη αποστολή στο εξωτερικό, ο αντιπεριφέρειάρχης κ. Φάνης Παπάς.