Μπήκε και η διαπραγμάτευση για τα καλά, πλέον, στα πρωτοσέλιδα, όπου παραμένει ψηλά το προσφυγικό.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Δε με εκβίασαν ο Μαυρίκος και ο Φράγκου
«Τα Ελληνικά συστημικά ΜΜΕ των εξωεκδοχικών συμφερόντων και θαλασσοδανείων, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν, ότι η μοναδική μάρτυρας κατηγορίας κ. Αμαλία Κάτζου, κατέθεσε την Πέμπτη που μας πέρασε με συμπληρωματική κατάθεση, ότι ούτε ο κ. Μαυρίκος, ούτε ο κ. Φράγκου την εκβίασαν. Την συγκεκριμένη κατάθεση η οποία ουσιαστικά αθωώνει τόσο τον κ. Μαυρίκο, όσο και τον κ. Φράγκου, τα συστημικά κυριολεκτικά την έθαψαν», γράφει η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ:  Ο Κυριάκος εκτελεί τους Καραμανλικούς φίλους του Παπαγγελόπουλου
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «το κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. έχει βαρύνει πολύ και έχει γίνει εξόχως νοσηρό. Στη Συγγρού βγήκαν τα στιλέτα και οι κόντρες παίρνουν πλέον μορφή ασύμμετρου πολέμου».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τανάλια για ανασφάλιστα ΙΧ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωποι με "τσουχτερά" πρόστιμα και ποινές θα βρεθούν σύντομα πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων! Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων, με τα οποία θα ζητά -εντός 15 μερών- την ασφάλιση του οχήματος και την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: "4 νάρκες για το Ασφαλιστικό".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι δανειστές επιμένουν σε άγριο "ψαλίδι" στις επικουρικές και απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Ζητούν χαμηλότερες νέες συντάξεις. Διαφωνούν με τις εκπτώσεις στις εισφορές αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Εντάσεις για τον επανυπολογισμών των συντάξεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δίνουν τα σπίτια σας σε λαθρομετανάστες


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εγκλωβίστηκαν σε μειώσεις συντάξεων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις με τρία σενάρια που "δείχνουν" περικοπές από 10% ως 30% κατά μέσο όρο και σκληρό παζάρι για να "διασωθούν" με μικρότερες μειώσεις οι κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.000 ή τα 1.200 ευρώ φέρνει ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-δανειστών".

ΕΣΤΙΑ: "Απύθμενο τουρκικό θράσος. Ανθελληνικό παραλήρημα υπουργού στην Άγκυρα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την στιγμή που οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας συναντώντο στην Σμύρνη, ο υπουργός Οικονομικών Νατζί Αγμπάλ απήγγελλε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ποίημα που καλούσε τους ομοεθνείς του να ανατινάξουν τα καμπαναριά για να σιγήσουν οι καμπάνες".

Η ΑΥΓΗ: "Το απόστημα θα σπάσει".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη είναι για την κυβέρνηση η απόφαση να σπάσει τους σκοτεινούς μηχανισμούς διαπλοκής και να ενισχύσει την απόδοση δικαιοσύνης σε όλες τις υποθέσεις που σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη, προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον "και ενδεχομένως αγγίζουν ακόμη και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ψαλίδι στις επικουρικές, διετής χάρη στις κύριες".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "θετικό πρόσημο μπαίνει στη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, αφού οι εκπρόσωποί τους συνεχίζουν τη συζήτηση για τα τρία από τα τέσσερα μεγάλα θέματα του ασφαλιστικού.΄Οπως προκύπτει, όμως, οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να περικοπούν σε ποσοστά δυσθεώρητα σε σχέση με τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ένταση μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας. Τις παραμονές της κρίσιμης Συνόδου για το προσφυγικό".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αρνητικά φορτίζεται το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, όσον αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, μια εβδομάδα πριν από την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής, στην οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκκενώνεται με δόσεις η Ειδομένη
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν καταστήσει ακόμη πιο άθλια τη διαβίωση των 14.000 προσφύγων στην Ειδομένη. Με την ΠΓΔΜ να μην αφήνει ούτε έναν να περάσει τα σύνορα, μέχρι τουλάχιστον τη νέα σύνοδο κορυφής στις 17-18 Μαρτίου, και με τις καιρικές συνθήκες να επιδεινώνοντας οι αρχές σχεδιάζουν σταδιακή εκκένωση του καταυλισμού, όμως κανείς δεν ξέρει πού θα μεταφερθούν οι άνθρωπος αφού τα νέα κέντρα είναι ακόμη υπό κατασκευή».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πρόταση νόμου για αποκατάσταση του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η πρόταση νόμου κατατέθηκε χτες στη Βουλή και προβλέπει επίσης την επαναφορά των δώρων σε μισθωτούς-συνταξιούχους και την κατάργηση αντεργατικών διατάξεων. Τρεις φορές στο παρελθόν οι κυβερνήσεις απέρριψαν τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα είπα-ξείπα εκθέτουν τον Παπαγγελόπουλο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα είπα-ξείπα του αρμόδιου υπουργού, που σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων τον αφήνουν έκθετο, αποκαλύπτονται στα έγγραφα που κατέθεσε στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου ο Βαγγέλης Βενιζέλος σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. Στο μεταξύ στη Βουλή και σε επίπεδο πολiτικών αρχηγών μεταφέρει τη σύγκρουση για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση, βαδίζοντας συγχρόνως στην κινούμενη άμμο του Προσφυγικού και της αξιολόγησης".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δεν έχει τι να βάλει η Ελλάς στο καρναβάλι".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπει η κυβέρνηση την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση, αρχής γενομένης από χθες. Το κυβερνητικό επιτελείο ελπίζει ότι το αργότερο μέχρι το ελληνικό Πάσχα (1η Μαΐου) η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί προκειμένου να ανοίξει στη συνέχεια η συζήτηση για το χρέος".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι μεταδοτικό
«Επιστήμονες από διάφορες χώρες ζητούν να εξετασθεί σοβαρά η πιθανότητα η νόσος Αλτσχάιμερ να προκαλείται από ιούς, όπως του έρπητα και από βακτήρια! Με κοινό άρθρο τους στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alzheimer Disease, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», οι 31 επιστήμονες ζητούν να εξετασθεί επειγόντως η πιθανότητα η νόσος να προκαλείται από μικροοργανισμούς. Ως κύριοι ύποπτοι θεωρούνται ο ιός του απλού έρπητα (HSV-1), καθώς επίσης τα βακτήρια χλαμύδια και σπειροχαίτη», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO:  Η τύχη του ζητιάνου: 300.000 ευρώ στο Τζόκερ!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο άνεργος, που κινείται στη Γλυφάδα και ζει από την επαιτεία, έφτασε στην πηγή αλλά αρχικά δεν μπόρεσε να πιει νερό. Μπορεί να είδε την τύχη να του χαμογελά, αφού κέρδισε στο Τζόκερ, όμως ανέβηκε έναν γολγοθά για να εισπράξει τα χρήματα, καθώς δεν είχε δικό του τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να του κατατεθεί το ποσό».

KONTRANEWS: "Ρίξτε ρε 100 φορτηγά χοντρό χαλίκι για να μην ζουν σαν τα γουρούνια μέσα στις λάσπες οι πρόσφυγες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάθε βράδυ, κάθε που βρέχει και βλέπουμε ξαπλωμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες μας, στα ζεστά σπίτια μας ή ξάπλα στα κρεβάτια μας, τις χιλιάδες των ξεριζωμένων προσφύγων, άνδρες και γυναίκες με παλιόξυλα και με παλιόχαρτα να προσπαθούν με τα χέρια και τα νύχια τους να διώξουν τα νερά γύρω από τις σκηνές τους, που ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ και στάζουν γιατί οι περισσότερες δεν είναι αδιάβροχες, μας ΠΝΙΓΕΙ η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΘΟΛΩΝΕΙ το μυαλό μας και βρίζουμε όχι σαν ...Κεφαλλονίτες, αλλά σαν παλιοί ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ!".

STAR PRESS: Ανατροπή: Τεστ DNA ζητά η οικογένεια
Η εφημερίδα γράφει: «Η οικογένεια του Παντελή(σ.σ. Παντελίδη) θέλει απαντήσεις, τα «γιατί» και τα «πώς» είναι αμέτρητα και ικανά να βασανίσουν επιπλέον τους ήδη πονεμένους ανθρώπους. Ο τεχνικός σύμβουλος, Αναστάσιος Δέδες, που έχει οριστεί από την οικογένεια του Παντελή, έχει βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα, αλλά ακόμη περιμένει πολλά, προκειμένου να δώσει μια σαφή απάντηση στη χαροκαμένη οικογένεια».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "e-δαγκάνα για φοροφυγάδες. Τι προβλέπει το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεγαλοοφειλέτες, ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί, δάνεια και χρηματιστηριακές συναλλαγές θα βρεθούν άμεσα στο στόχαστρο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το οποίο θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της αξιολόγησης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τουριστική έκρηξη. Αναμένονται 27,5 εκατ. φέτος-Στα 15 δισ. τα έσοδα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απογειώθηκε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση των ελληνικών αεροδρομίων διακινώντας 1,75 εκατομμύρια επιβάτες και καταγράφοντας αύξηση 19,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα".