Μπήκε φουριόζος ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και δίκαια πήρε τη νίκη με 0-3, χάρη σε δυο όμορφα γκολ του Αθανασιάδη και ένα γκολ του Κοροβέση.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά και, ως το ημίωρο, είχε την κατοχή σε συντριπτικά ποσοστά (70-30). Στη συνέχεια έδωσε γήπεδο στον Παναιτωλικό, που πήρε θάρρος κι έβγαλε κάποιες ευκαιρίες, χωρίς, πάντως, να κινδυνέψει ο Βελλίδης.

Παρόλα αυτά, ήταν καλύτερος και στην αντεπίθεση. Έτσι έφθασε και σε δεύτερο γκολ.

Να σημειωθεί ότι και στα δύο τέρματα, την πάσα δίνει ο Βίτορ...

Στην επανάληψη λίγο έλειψε να τιναχθεί το ματς στον αέρα. Έπεσε χαλάζι και καταρρακτώδης βροχή και το γήπεδο έγινε πισίνα! Παρόλα αυτά, οι παίκτες (και μπράβο τους) τα ΄δωσαν όλα και πρόσφεραν ωραίο, αλλά άγριο θέαμα.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε καλύτερος και στο... πόλο. Μάλιστα, ανέβηκε η απόδοση των ακραίων αμυντικών και, με πάσες - λόμπες, έβγαζε καλές αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, χάρη στο πείσμα των παικτών, η μπάλα κερδήθηκε μέσα στα νερά και ήρθε και το τρίτο γκολ.

Ο Παναιτωλικός αιφνιδιάστηκε πλήρως. Δεν κατάφερε ούτε για λίγα λεπτά να δείξει πως θα μπορούσε να πάρει κάτι καλό από τον αγώνα...Το τελικό 0-3 δεν αφήνει καμία αμφιβολία.

Αξίζουν δυο λόγια για τον Ίβιτς. Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε δυο απλά πράγματα: Έπαιξε με τέσσερις στην άμυνα: Σκούπα τον Τζαβέλα, Λέοβατς και Κίτσιου στα άκρα, τον Βίτορ στο κέντρο. Αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στα άκρα τον Πέλκα, αφού... δεν υπήρχε άλλος, αλλά τον στήριξε με πυκνό κέντρο. Κι έβαλε τον Αθανασιάδη εκεί που ξέρει να παίζει: Φουνταριστό. Το δεύτερο που έκανε ήταν να μην χαλάσει το δέσιμο με τρελές αλλαγές. Μία για την τακτική, μία λόγω τραυματισμού και μία για να πάρει κι ο νεαρός Δημητριάδης το βάπτισμα του πυρός (αν και σ αυτό το γήπεδο μάλλον βάπτισμα... κανονικό ήταν). Δείχνει πως έχει δυνατότητες για μεγάλα πράγματα. Αλλά αναλαμβάνει σε κρίσιμη στιγμή.

Pre Game

Καίγεται για τους βαθμούς ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Αγρινίου, κόντρα στον Παναιτωλικό, αφού η επερχόμενη τιμωρία για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει πολύ πίσω.

Με νέο προπονητή στον πάγκο τον Ίβιτς, ο Δικέφαλος προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί από την παρτίδα, αφού η φετινή χρονιά φαίνεται χαμένη. Πλέον, οι παίκτες του Δικεφάλου πρέπει να αποδείξουν ότι δεν ξέχασαν τη μπάλα...

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: - / 22', 39' Αθανασιάδης, 69' Κοροβέσης
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Ποντίκης, Χρήστος Μαγιάννης, 4ος Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς
Κίτρινες: 22' Ουάρντα, 72' Χαντάκιας, 84' Μάκος  / 89' Κίτσιου
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μαρτίνες(75' Βασιλείου), Κούσας, Μουνιός, Κλέσιο, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Φερέιρα(46' Χαντάκιας), Μύγας, Ουάρντα(80' Ρουμπουλάκου).
Στον πάγκο οι: Περέιρα, Βάουτερ, Τουσκουγιέδα, Ρουμπουλάκου, Βασιλείου, Χαντάκιας, Βασιλούδης.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς) Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ(85' Μαλεζάς), Τζαβέλας, Λέοβατς, Κάτσε, Τζιώλης, Χαρίσης, Πέλκας(59' Κοροβέσης), Αθανασιάδης, Μυστακίδης(90' Δημητριάδης).
Στον πάγκο οι: Μελίσσας, Μαλεζάς, Κοροβέσης, Σάμπο, Κάκκο, Δημητριάδης, Αντώνης.

Το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό