Εντυπωσιακά στοιχεία ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη για το προσφυγικό στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όμως τα στοιχεία αυτά δεν... δημοσιοποιήθηκαν!

Όπως μας πληροφορεί το σχετικό δελτίο Τύπου, «εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία που αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων για την παρουσία και διευκόλυνση των αναγκών των προσφύγων εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, που από την αρχή της προσφυγικής κρίσης δίνει το παρών της με όλες της τις δυνάμεις, όπως και για τη συνολική, αποτελεσματική και αθόρυβη παρουσία του Ελληνικού Στρατού, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τοπικής Εκκλησίας,  των ΜΚΟ αλλά και απλών πολιτών». Από εκεί κι έπειτα, όμως... σιγή ασυρμάτου!

Το ενημερωτικό δελτίο αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τα ονόματα και τις ιδιότητες όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, αλλά για την ταμπακέρα... ουδέν. Εκτός κι αν θεωρείται είδηση το ότι «στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα θέματα, η δημιουργία ενός ευέλικτου συντονιστικού οργάνου κοινής αποδοχής για το Προσφυγικό, η διασφάλιση των τοπικών κοινωνιών που δέχονται μεγάλους αριθμούς προσφύγων, τα υγειονομικά θέματα, η δημόσια Υγεία, η αποσυμφόρηση της Ειδομένης, η  κατάθεση τροπολογιών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και  να εξυπηρετηθούν οι εμπλεκόμενοι ενόψει της νέας πρωτοφανούς κατάστασης από το υπέρογκο κύμα των προσφύγων και άλλων που εισήλθαν στην χώρα μας, ο συντονισμός της δράσης των ΜΚΟ, με προτάσεις από όλες τις πλευρές».

Με την ελπίδα ότι θα μάθουμε, τελικά, τα εντυπωσιακά στοιχεία, παραθέτουμε τις δηλώσεις της υπουργού, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά:

«Στα πλαίσια του διυπουργικού οργάνου, στο οποίο συμμετέχω, θα ενημερώσω τους συναδέλφους Υπουργούς, ενώ θα προωθήσω και τις προτάσεις των τοπικών φορέων για την ψήφιση τροπολογιών που θα απεμπλέξουν και θα επιταχύνουν τις δράσεις μας. Στόχος είναι να ενισχύσουμε με το συντονισμό όλων μας την αποτελεσματικότερη προστασία των τοπικών κοινωνιών και των προσφύγων».