Τα φορολογικά πήραν κι αυτά θέση στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Φυσικά και η μείωση του αφορολόγητου που θέλουν οι θεσμοί...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: 8.000.000 ευρώ κρατικό χρήμα μοίρασε ο Στεριώτης
Αναφερόμενη στον πρώην διευθυντή επικοινωνίας της ΔΕΗ, η εφημερίδα γράφει: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος στα 7 από τα 9 χρόνια που βρισκόταν στην συγκεκριμένη θέση διαχειρίστηκε πάνω από 8 εκατ. ευρώ. Τα 5 εκατομμύρια απ' αυτά τα διαχειρίστηκε την περίοδο 2012-2014, σκληρή και δύσκολη περίοδο για την χώρα μας και τους εξαθλιωμένους πολίτες της από τις μνημονιακές πολιτικές».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ρουκέτες Καμμένου σε Μαρινάκη και Ολυμπιακό
«Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στο ποδόσφαιρο, μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξαφνικά αλλάζει «πεδίο μάxns» και μπαίνει για τα καλά στην πολιτική αρένα! Στον απόηχο των καταγγελιών μεταξύ των δυο «στρατοπέδων», ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κομμένος παίρνει θέση, καλώντας τον Ολυμπιακό να «ζητήσει άμεσα δημόσια συγγνώμη από τον Ιβάν Σαββίδη». Τελικά, τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση των δύο ισχυρών επιχειρηματιών και παραγόντων του ποδοσφαίρου», αναρωτιέται η εφημερίδα;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ηχούν καμπάνες
Ηχηρό μήνυμα να μη μετατραπεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα σε «ανθρωπιστική καταστροφή» έστειλε χθες ο επίτροπος υπεύθυνος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Δ. Αβραμόπουλος στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες.

ΕΘΝΟΣ: Μείωση ως 50% στο αφορολόγητο για μισθωτούς
«Πρόταση-σοκ για μείωση μέχρι και 50% του αφορολόγητου ορίου που θα ισχύει όμως για όλους τους φορολογουμένους και όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους κατέθεσαν χθες οι θεσμοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο», τονίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βράζει ο στρατός με Τσίπρα – Σε εχθρική διάταξη η Τουρκία
Η εφημερίδα ισχυρίζεται τα εξής: «Πέραν της επίθεσης στον 'Εβρο, δηλ. στη Δυτική Θράκη, οι Τούρκοι ετοιμάζουν... και νέα απόβασηεισβολή στην Κύπρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει το 1974!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελαφρύτερο εκκαθαριστικό με 50 δικαιολογητικά
Οδηγίες προς… φορολογούμενους δίνει  η εφημερίδα: «Εως και 50 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά έγγραφα και στοιχεία) μπορεί να χρειασθεί να μαζέψει φέτος ένας φορολογούμενος για να αποδείξει τα στοιχεία τα οποία θα αναγράψει στη φορολογική του δήλωση. Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων είναι και φέτος υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο».

ΕΣΤΙΑ: Ο κ. Τσίπρας απώλεσε την πρωτοβουλία
Όπως γράφει η εφημερίδα “ Τo χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε μια Κυβέρνηση που καλείται να αντιμετωπίσει επάλληλες εξελισσόμενες κρίσεις είναι η απώλεια της πρωτοβουλίας των κινήσεων. Διότι τότε θα αρχίσει να σύρεται από τις εξελίξεις και να αντιδρά σπασμωδικώς, προσπαθώντας να τις αντιμετωπίσει, χωρίς ποτέ να τις προλαμβάνει. Επιδεινώνει όμως την θέση της ακόμη περισσότερο, όταν δίδει προτεραιότητα σε επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού πού απευθύνονται προς το κοινό των εγχωρίων ψηφοφόρων και στοχεύουν αποκλειστικώς στην «εσωτερική κατανάλωση».”

Η ΑΥΓΗ: Κομισιόν -Μέρκελ «αδειάζουν» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
«Μπούμερανγκ έγιναν για Κυρ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά οι καταγγελίες ότι ο Τσίπρας "ή λέει ψέματα ή δεν ήξερε τι υπέγραφε" στην ευρωτουρκική σύνοδο, με αφορμή τη συγχαρητήρια δήλωση του Ντ. Τουσκ προς τις χώρες των Βαλκανίων που έκλεισαν προχθές τα σύνορα, ανάμεσά τους και την Ειδομένη. Η ηχηρή απάντηση ήρθε, λίγες ώρες μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσαν, όχι από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο. Και οι δύο χαρακτήρισαν τις αποφάσεις των βαλκανικών χωρών μονομερείς και σημείωσαν ότι αντιστρατεύονται την τελευταία απόφαση της ευρωτουρκικής συνόδου και τις αρχές μιας ευρωπαϊκής λύσης. Το κλείσιμο των συνόρων των Βαλκανίων, σημείωσε η Μέρκελ, "δεν επιλύει το πρόβλημα", διότι "η κατάσταση αυτή ούτε βιώσιμη είναι ούτε μπορεί να διαρκέσει για πολύ"», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Φτώχεια και χρέος καλπάζουν, οι θεσμοί περί άλλα τυρβάζουν
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Η μείωση της φτώχειας και της ανισότητας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάκαμψη της Ελλάδας από την κρίση, παραδέχεται ο ΟΟΣΑ στην τελευταία έκθεση του για τη χώρα μας. Στη συνταγή που προτείνει, όμως, για θεραπεία επιμένει στη γνωστή εργαλειοθήκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με απώτερο στόχο την απελευθέρωση της αγοράς αγαθών».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φράζουν σύνορα Βουλγαρία – Αλβανία
«Έντονη κινητικότητα σε Βουλγαρία και Αλβανία, που ανησυχούν για την εμφάνιση προσφυγικών ροών στα σύνορά τους μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Η Σόφια ανέπτυξε ήδη στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της, ενώ τη φρούρηση της συνοριογραμμής Αλβανίας - Ελλάδας αναλαμβάνουν από αύριο και Ιταλοί καραμπινιέροι», τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Όταν τα παιδιά δείχνουν το δρόμο...
Η εφημερίδα αναφέρεται στον διαγωνισμό μαθητικής δημοσιογραφίας που οργάνωσε: «Η «Μακεδονία» έδωσε την ευκαιρία στους αυριανούς δημοσιογράφους Τα βραβεία μοιράστηκαν μεταξύ Νάουσας, Κατερίνης και Θεσσαλονίκης Το προσφυγικό, το δράμα δηλαδή χιλιάδων ανθρώπων που πλέον αποτελεί κομμάτι και της δίκης μας πραγματικότητας, ήταν το θέμα που έδωσε τον τόνο στον 3ο Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"», γράφει.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Απόφαση βόμβα ακυρώνει τον ΕΝΦΙΑ
«Μια απόφαση ανοίγει τον δρόμο σε εκατομμύρια φορολογούμενους με τη σφραγίδα, μάλιστα, του Συμβουλίου Επικρατείας- να αμφισβητήσουν τη φορολογία των ακινήτων τους προσκομίζοντας οι ίδιοι αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία η φορολογική διοίκηση, με βάση την απόφασή του, θα πρέπει να αποδεχτεί και να συνεκτιμήσει», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με συμφωνία της κυβέρνησης ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών
«Όπως επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, επίσημη πολιτική της ΕΕ είναι το σφράγισμα συνόρων και ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Πολιτική που έχουν συνυπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία υποκριτικά διαμαρτύρεται, καθώς και τα άλλα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), που «πέφτουν απ' τα σύννεφα», ενώ συναίνεσαν στην «εθνική στρατηγική» για το Προσφυγικό», γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Βουλιάζουν στη λάσπη
«Τη σύγκρουση έστω και μέχρι κατάρρευσης επιλέγει η κυβερνώσα ομάδα του Μαξίμου, ενώ προσφέρεται «στήριξη 1.500%» στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που απασχολεί τη Βουλή.  Θέλοντας να το Μαξίμου προλάβει τις εντυπώσεις από την εμφάνιση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,  στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκάλεσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διαφάνεια, η οποία μάλιστα θα προηγηθεί. Ο στόχος είναι να βγει ξανά μπροστά ο Πρωθυπουργός επιτιθέμενος κατά πάντων. Στην πολιτική στρατηγική της έντασης συνεχίζει να επενδύει η κυβέρνηση έχοντας όμως σαφή επίγνωση ότι η πολωνοποίηση της χώρας στα θεσμικά αρχίζει να έχει συνέπειες», γράφει η εφημερίδα.



ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νίκησαν καρκινικούς όγκους μέσα σε 11 μέρες
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ένας συνδυασμός φαρμάκων μπορεί να συρρικνώσει τους καρκινικούς όγκους του μαστού… μόλις σε 11 μέρες! Τα «εκπληκτικά» ευρήματα ανακοινώθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να σημαίνει ότι μερικές γυναίκες δεν θα χρειάζονται πλέον χημειοθεραπεία».

ESPRESSO: Ο παπάς μου πήρε τη γυναίκα
«Σκάνδαλο στον Βόλο με την εντυπωσιακή σύζυγο του ναυτικού. Ο έγγαμος κληρικός που τρύπωνε στο κρεβάτι την ώρα που ο προδομένος 36χρονος «δούλευε οαν σκυλί» στα καράβια», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Η Τσιτσιολίνα διδάσκει sex στην Αθήνα
“ Το Erotic Art Festival 2016 φαίνεται ότι έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να ανάψει και πάλι το «φιτίλι» που θα οδηγήσει στην ερωτική μας «έκρηξη»...”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Οργή Καραμανλή για το βρόμικο πόλεμο κατά του Παπαγγελόπουλου
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο βρόμικος πόλεμος που δέχεται ένα πρόσωπο που χαίρει άκρας εκτίμησης από τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά και από όλους τους Καραμανλικούς βουλευτές, απ' το σκληρό πυρήνα των Μητσοτακικών, προκαλεί εμφύλιο στη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συνέπειες που μπορεί να έχει για το κόμμα της ΝΔ η ταύτιση του με εκπροσώπους ισχυρών εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη».

PRESS TIME:  Σαφάρι της ΕΥΠ για ξένους πράκτορες
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έχει στα χέρια της φακέλους με ονόματα και προσωπικές πληροφορίες αλλοδαπών, που με το πρόσχημα της αίτησης για άσυλο, επιχειρούν να στρατολογήσουν άτομα για το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του. Αυτομάτως, η ΕΥΠ σε συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών με ης αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών, ξεκινά ενδελεχή έρευνα για την ύπαρξη "καμουφλαρισμένων" προσφύγων και έστειλε ειδικά κλιμάκια, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι πηγές, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη για τον σκοπό αυτό, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πρόσφυγα από τη Συρία που απασχολεί τις ελληνικές αρχές στην Μόρια της Λέσβου, αφού στο κινητό του βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα».

SPIRTO: Βόμβες από τον πατέρα του Παντελίδη
Στο θέμα του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή του τραγουδιστή επανέρχεται η εφημερίδα.

STAR PRESS:  Βουτιά θανάτου για 15χρονη

«Ερωτική απογοήτευση, προβλήματα στο σπίτι ή θύμα bullying; Τι ήταν αυτό που οδήγησε ένα κορίτσι μόλις 15 χρόνων, που θα έπρεπε να βλέπει τη ζωή με αισιοδοξία και να κάνει όνειρα, να ανέβει σε μια καρέκλα και να πηδήξει από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου του διαμερίσματος που διέμενε», αναρωτιέται η εφημερίδα για την περίπτωση του Παλαιού Φαλήρου;