Στο γνωστό τέμπο τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων: Προσφυγικό και οικονομικό τα βασικά θέματα που προβάλλονται σήμερα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ενιαία εθνική γραμμή Μητσοτάκη - Τσίπρα
Όπως γράφει η εφημερίδα «με ισχυρή επιχειρηματολογία, εμπεριστατωμένες προτάσεις και αποτελεσματικές θέσεις για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε έξι άξονες υλοποίησης μιας ρεαλιστικής πολιτικής που βρήκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με συνέπεια να υπάρξει σύγκλιση κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη δημιουργία ενιαίας κοινής εθνικής γραμμής, στο μείζον αυτό θέμα που προκαλεί κοινωνικές, οικονομικές και διπλωματικές «αναταραχές» στη χώρα μας».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Βρήκαν το φάρμακο για όλες τις μορφές καρκίνου
«Μια ανακάλυψη-ορόσημο, που αφορά τη γενετική σύσταση των καρκινικών όγκων ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον πόλεμο κατά του καρκίνου και δύναται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να παρέχει ισχυρές εξατομικευμένες θεραπείες προσαρμοσμένες σε κάθε ασθενή», γράφει η εφημερίδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 2.287 νέες προσλήψεις στα hot spots
Στην ανακοίνωση της Κομισιόν για έκτακτη επιχορήγηση σχετικά με τα Hot Spots αναφέρεται η εφημερίδα και επισημαίνει: «•Οκτάμηνες συμβάσεις και μισθός από 450 έως 620 ευρώ το μήνα •Η κατανομή των θέσεων σε όλη την Ελλάδα •Οι ειδικότητες: Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, οδηγοί, νοσηλευτές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, φύλακες, προσωπικό καθαριότητας και διοικητικοί».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Μια χώρα...Ειδομένη ως αποικία-γκέτο
«Σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο Β' της Ευρώπης - Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αντάξιο ενός συστήματος που καταρρέει», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: «Μειώστε τις τιμές του ρεύματος». Πιέσεις στη ΔΕΗ από υπουργείο Ενέργειας και ΡΑΕ
“Κόντρα για τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχει ξεσπάσει, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να ζητούν μειώσεις λόγω της πτώσης των τιμών των καυσίμων και από την άλλη πλευρά τον πρόεδρο της εταιρείας, Μανώλη Παναγιωτάκη, να αντιδρά επικαλούμενος τον μεγάλο όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ανέρχεται στα 2,3 δισ. ευρώ”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία Καντιώτη: Σε μια ημέρα θα αδειάσει η Αθήνα
«Η πρόβλεψη του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Καντιώτη για την πείνα στην Ελλάδα και τον κόσμο, πραγματικά είναι ανατριχιαστική: "Σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα και όλοι στα χωράφια θα σκοτώνονται για μια πατάτα... Θα 'ρθει μέρα που μια χούφτα χρυσάφι θα αξίζει όσο μια χούφτα αλεύρι". Κι όμως σήμερα ο αείμνηστος μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης τείνει να επαληθευτεί», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κρυφές μειώσεις στις νέες συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέα κρυφή ανατροπή αποκαλύπτεται στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, καθώς καταργείται οριστικά από όλες τις νέες συντάξεις το επίδομα συζύγου 10%, ενώ μειώνονται δραστικά τα επιδόματα τέκνων! Οι αλλαγές αυτές μάλιστα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσουν και στις σημερινές συντάξεις αφενός γιατί το υπουργείο εντάσσει στην προσωπική διαφορά παλιών και νέων συντάξεων και τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων και αφετέρου διότι τρόικα έχει ζητήσει να ισχύσουν και για τους ήδη συνταξιούχους ό,τι θα ισχύει για τους νέους, με την ψήφιση του νόμου».

ΕΣΤΙΑ: Ισοπεδώνουν τα ιδιωτικά σχολεία

Η ΑΠΟΨΗ: Big Monday
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου κρίνεται η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα ►►I Ταυτόχρονα στο τραπέζι το προσφυγικό και το δημοσιονομικό ►►I Οι πληροφορίες για βελούδινο διαζύγιο με το ΔΝΤ και τα τρία σενάρια για το μέλλον του Ταμείου».

Η ΑΥΓΗ: Με εθνική γραμμή στις Βρυξέλλες
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Με την ενότητα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων που επετεύχθη στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί η χώρα μας το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, αρχής γενομένης από το Ευρωτουρκικό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας μία ημέρα αργότερα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: 48ωρο φωτιά για Ελλάδα-Ευρώπη
“Η 7η Μαρτίου αναδεικνύεται σε σταθμό για τα δύο είδη κρίσης, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η χώρα μας. Εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης επιδιώκει η Αθήνα για το προσφυγικό. Ποια όπλα θα αξιοποιήσει για να επιστρέψουν τάχιστα οι θεσμοί στην ελληνική πρωτεύουσα”, τονίζει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μίνιμουμ συναίνεσης με έλλειμμα εμπιστοσύνης
«Περισσότερες από οκτώ ώρες απαιτήθηκαν χθες προκειμένου να επιτευχθεί ένα μίνιμουμ συναίνεσης σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος και αυτή ήταν τελικά «κουτσουρεμένη», μια και την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας υπέγραψαν οι κ. Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος και από την αντιπολίτευση οι κ.κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης. Ο Δημ. Κουτσούμπας αποχώρησε σχετικά νωρίς, καταθέτοντας υπόμνημα με τις θέσεις του ΚΚΕ, ενώ ο Βασ. Λεβέντης αρνήθηκε να υπογράψει, επιμένοντας στην ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ ζήτησε στη χθεσινή συνάντηση να συζητηθούν όλα τα θέματα και όχι μόνο το προσφυγικό», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εθνική θέση για το προσφυγικό
Όπως τονίζει η εφημερίδα «σε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο περιλαμβάνει το περίγραμμα των εθνικών θέσεων ενόψει της έκτακτης συνόδου EE - Τουρκίας για το προσφυγικό, κατέληξαν έπειτα από οκτώ ώρες ο πρωθυπουργός και ol πολιτικοί αρχηγοί πλην του Βασίλη Λεβέντη και του Δημήτρη Κουτσούμπα. Μητσοτάκης, Θεοδωράκης και Γεννηματά άφησαν αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ ο Β. Λεβέντης διαφώνησε επειδή δεν συζητήθηκε και θέμα οικουμενικής πέραν του προσφυγικού και ο Δ. Κουτσούμπας αποχώρησε».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Ελληνοποιούν» τους μετανάστες
«Ένα σχέδιο εγκατάστασης στη χώρα μας και προώθησης στην αγορά εργασίας των παράνομων μεταναστών και των χιλιάδων προσφύγων, οι ροές των οποίων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι υλοποιεί σταδιακά η κυβέρνηση, έχοντας ξεκινήσει τις σχετικές διεργασίες από ίο 2015, την ώρα που και ο καθ' ύλην αρμόδιος αν. υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, παραδέχεται ότι η Ελλάδα από χώρα transit μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Χρυσές μπίζνες με τους πρόσφυγες
“«Δουλειές με ουρά» υπόσχεται η κυβέρνηση σε «φίλους» επιχειρηματίες μαζί με «έκτακτες προσλήψεις» κομματικών φίλων, που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα παραμονής εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων”, επισημαίνει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προσαρμόζουν το ασφαλιστικό στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας
Όπως γράφει η εφημερίδα “στόχος του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό είναι να προσαρμόσει την Ασφάλιση και τη σύνταξη στα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, με την κυριαρχία των χαμηλών μισθών, της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας. Αυτό προκύπτει από την αντιπαραβολή της πρότασης που συζητάνε κυβέρνηση - τρόικα και των στοιχείων για το 2015 από το σύστημα «Εργάνη»”.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Ρουλέτα.«Καυτό» δεκαήμερο για όλα τα ανοιχτά μέτωπα

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Ο κάβος και οι ξέρες του Μαρτίου
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μια περίεργη σιωπή που αγγίζει και τα όρια της μυστικοπάθειας ως προς την εξέλιξη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες. Οι εμπλεκόμενοι επιβεβαιώνουν, χωρίς να περιγράφουν, πως συντελούνται υπόγειες και πολυεπίπεδες διεργασίες από όλους τους παίκτες στη δύσκολη πίστα της διαπραγμάτευσης και πέραν τούτου ουδέν».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανακάλυψαν την Αχίλλειο Πτέρνα του καρκίνου
«Σκεφτείτε το κάπως έτσι: ενώ ο καρκίνος αρχίζει με τον ίδιο τρόπο σε κάθε ασθενή, σαν να μεγαλώνει ένα δέντρο, καθώς περνάει ο καιρός η νόσος εξελίσσεται διαφορετικά με μοναδικές μεταλλάξεις σε κάθε ασθενή, δηλαδή με διαφορετικά κλαδιά. Οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο να κόψουν το δέντρο από τον κορμό και όχι απλά να κόβουν σιγά σιγά τα κλαδιά! Βρήκαν, δηλαδή, τις κοινές μεταλλάξεις και τον τρόπο να τις νικήσουν σε κάθε ασθενή ξεχωριστά», επισημαίνει η εφημερίδα για άρθρο του Science, στο οποίο ανακοινώνεται η ανακάλυψη ερευνητών από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

ESPRESSO: Ληστεία στη «θυρίδα» του Παντελίδη
«Στην ηλεκτρονική «θυρίδα» του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη εισέβαλαν «κοράκια», μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατο του (!), που κατόρθωσαν να αρπάξουν ακυκλοφόρητα τραγούδια του αλλά και βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές του. Παράλληλα, οι χάκερ κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη ποσά που υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ! Αυτό περιγράφουν στη μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι γονείς και τα δύο αδέλφια του άτυχου τραγουδιστή», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Εμφύλιος για τον Μπάρκουλη
«Δύο σημαντικές γυναίκες στη ζωή του πρωταγωνιστή Ανδρέα Μπάρκουλη, η γυναίκα και η κόρη του, βρίσκονται στα «μαχαίρια» τη στιγμή που ο ίδιος δίνει ακόμα μία μεγάλη μάχη για να κρατηθεί ζωντανός», γράφει η εφημερίδα.

ΚΟΝΤΡΑ NEWS: Να φυλάνε οι ευρωπαίοι τα θαλάσσια σύνορά μας
Όπως γράφει η εφημερίδα «η πρόταση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής είναι να αναλάβει η FRONTEX τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας. Μάλιστα θα ζητήσει η έδρα της FRONTEX να μεταφερθεί στη χώρα μας».

PRESS TIME: Αδίστακτοι γύπες θέλουν να αλώσουν την Ελλάδα

SPIRTO: Νεκρή στην παραλία
Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες της Ρόζας Αντζουλάτου, κόρης της Αγγελικής Μαυρομάτη, να αποδείξει, εδώ κι έναν χρόνο ότι η μητέρα της που βρέθηκε νεκρή σε παραλία της Βούλας δολοφονήθηκε.

STAR PRESS: Έκλεψαν 200.000 ευρώ από τον Παντελίδη
Στο χακάρισμα των λογαριασμών του αδικοχαμένου τραγουδιστή αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΑΓΟΡΑ: Η τρόικα «ξηλώνει» το φορολογικό
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Τη Σένγκεν και τα μάτια σας...μη βρεθούμε εκτός
Η ΑΞΙΑ: Συμφωνία με ...δόσεις!
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ΑΕΠ της ...δραχμής
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Διαγράφονται δάνεια

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Θέμα τραπεζών ανοίγει ξαφνικά από το ΔΝΤ