Ήταν Ηρακλής μόλις για 20 λεπτά: Από το 30 ως το 50... Κι όταν είναι έτσι τα πράγματα, πώς να μη χάσεις με 4-0... Άνευρος, χωρίς πάθος, βγήκε στο γήπεδο με... πολύ φόβο και έχασε δίκαια από τον Παναθηναϊκό.


Με το που ξεκίνησε το παιχνίδι, επί μισή ώρα έτρωγε... ξύλο στο Απόστολος Νικολαΐδης ο Ηρακλής. Αδικαιολόγητα κλεισμένος πίσω, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και ούτε να αλλάξει τρεις μπαλιές.

Δίκαια οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με 2-0, καθώς, δε φθάνει που επιθετικά οι κυανόλευκοι ήταν απόντες, ήρθαν και τρία λάθη: Το πρώτο από τον Σαραμανά που δεν προλαβαίνει να πάρει το πόδι του κι ανατρέπει τον Εβαντζελίστα και δίνεται πέναλτι. Το δεύτερο στην εκτέλεση όταν κανείς δεν πιστεύει πως ο Χουάντερσον θα αποκρούσει κι αφήνουν τον Μπεργκ να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0. Το τρίτο από τον Χουάντερσον, που στην κεφαλιά του Μολέδο η μπάλα περνά μέσα από τα χέρια του, χωρίς ιδιαίτερη δύναμη, για να καταλήξει στα δίχτυα...

Από το ημίωρο κι έπειτα ο Ηρακλής έδειξε να ξυπνά. Πήρε πρωτοβουλίες, αλλά και πάλι δεν έκανε ευκαιρίες. Μία, όμως, ήταν... φωτιά: Το βολεδάκι του Μοντέιρο στο 36' θα μπορούσε να καταλήξει στα δίχτυα και να επανεκκινήσει το παιχνίδι για τον Ηρακλή.

Με ορμή ξεκίνησε για τους κυανόλευκους και το β μέρος. Αυτή η ορμή, όμως, με το ζόρι κράτησε ως το 55... Από εκεί κι έπειτα, τα ίδια: Ομάδα που δεν είχε πάθος, που δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από τρεις πάσες, κλεισμένη πίσω... Δίκαια οι γηπεδούχοι πέτυχαν κι άλλα γκολ.

Κι αν στο α μέρος ήταν θέμα καθαρά παικτών, στο β μέρος ήταν θέμα και προπονητή: Ο Νίκος Παπαδόπουλος προσπάθησε να δώσει επιθετικό χαρακτήρα στην ομάδα του και με την αλλαγή του άνοιξε κενό στον άξονα των αμυντικών χαφ. Ήλπιζε πως οι παίκτες του θα καλύψουν τα κενά με αυτοθυσία. Αυτό, όμως, δεν έγινε.

Τα παιδαριώδη λάθη συνεχίστηκαν και στο τελευταίο μισό του β μέρους και η ήττα ήρθε με βαρύ σκορ για τον Ηρακλή.

Pre Game


Νίκη για το γόητρο και την ουσία αναζητά ο Ηρακλής: Δε θέλει να απομακρυνθεί από το γκρουπ που, με προϋποθέσεις, οδηγεί στην Ευρώπη, αλλά αναζητά και μία νίκη σε ντέρμπι με αντίπαλο από την Αθήνα.

Έχοντας ένα παιχνίδι λίγοτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, οι » κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό ώστε αρχικά να μπουν στην πρώτη 7αδα της βαθμολογίας και στη συνέχεια να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει στη διάθεσή του τον Καρασαλίδη, που εξέτισε την ποινή του. Όμως, δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Περόνε, τον Μπαρτολίνι που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, τους Πασά και Λάζαρ, όπως επίσης και τον Λουκίνα, ο οποίος υπεβλήθη χθες το πρωί σε επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι. Στη θέση του τιμωρημένου Πράνιτς, ο Νάνο, ο Λουντ αντί του Ταυλαρίδη, με τον Κουτρουμπή να πηγαίνει στα στόπερ και τον Εβαντζελίστα αντί του Αμπέντ.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Απ. Νικολαΐδης
Γκολ: 9' 68' Μπεργκ, 31', 72' Μολέδο,  / -
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Παναγιώτης Μεσσήνης, Ιωάννης Κουράκης, 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης
Κόκκινες: - / -
Κίτρινες: 3' Εβαντζελίστα. 17' Λουντ, 21' Νάνο, 77' Κουτρουμπής /  13' Μπουκουβάλας, 16' Καρασαλίδης, 45+1 Ιντζόγλου, 84' Στάμου
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Στραματσόνι ): Στιλ, Κουτρουμπής, Λέτο, Μπεργκ(74' Μαμουτέ), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες(81' Μπουμάλ), Νάνο, Μέστο, Μολέδο, Εβαντζελίστα(46' Αμπέντ).
Στον πάγκο οι: Κοτσόλης, Εσιέν, Αμπέντ, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος Π., Μαμούτε, Ταυλαρίδης
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Xουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς(81' Ζαμπάζης), Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης, Ιντζόγλου(71' Στάμου), Κυριακίδης, Μοντέιρο, Ζιαμπάρης, Βέλλιος, Λεοζίνιο
Στον πάγκο οι: Περνίς, Στάμου, Κάσσος, Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Ζαμπάζης, Μπουλούτ

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό