«Μηδενική αξιοπιστία» καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «για πολλοστή φορά συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να εξαπατά τη Βουλή και τον ελληνικό λαό».


Όπως αναφέρει η Ν.Δ., «μόλις χθες, εμφανίστηκε αρνούμενος κάθε συνεργασία επί των ημερών του, μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του κατηγορούμενου Μαυρίκου».

Η Συγγρού σημειώνει ότι «η αλήθεια είναι πως - μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψη του τελευταίου -  η ΕΡΤ Α.Ε., υπέγραφε συμφωνία  συνεργασίας με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται έγγραφο της ΕΡΤ που αναρτήθηκε στη  «Διαύγεια» στις 18 -2 - 2016 και ώρα 16:31:10, με τη Ν.Δ. να υπογραμμίζει ότι «επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη σύναψη αυτής της συμφωνίας».

«Τα επίσημα έγγραφα διαψεύδουν και εκθέτουν τον κ. Τσίπρα. Οφείλει σήμερα κιόλας να απολογηθεί για τα ψέματα που έλεγε χθες από το βήμα της Βουλής», καταλήγει η Συγγρού.

Μαξίμου: Η Ν.Δ. προσπαθεί να περισώσει τη θλιβερή εικόνα του αρχηγού της

«Μετά τις γκάφες, τα αυτογκόλ και τα απροκάλυπτα ψέματα με τα οποία εξετέθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί σήμερα, απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μία ημέρα μετά από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη.

«Περιμένουμε ακόμα να απαντήσουν για ποιες υπηρεσίες πλήρωναν πλουσιοπάροχα τους κατηγορούμενους για εκβιασμό», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.