Στη σύλληψη έντεκα μελών κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης,
με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και της Ο.Π.Κ.Ε., στο πλαίσιο επιχείρησης που έλαβε χώρα την Τρίτη (08-03-2016), σε χώρους του Α.Π.Θ..

Πρόκειται για δέκα αλλοδαπούς άντρες κι έναν Έλληνα, ηλικίας από 20 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 29χρονος υπήκοος Αλβανίας ως ηγετικό στέλεχος, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης, της παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, της Απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της Αντίστασης.

Επιπρόσθετα, τέσσερα από τα μέλη λειτουργούσαν ως προμηθευτές, πέντε ως τσιλιαδόροι, ενώ ένας 27χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του “ταμία” με τη συγκέντρωση και φύλαξη χρηματικών ποσών – εσόδων της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

Υπογραμμίζεται ότι, ο 29χρονος ηγέτης της οργάνωσης, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική επιχείρηση, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης και επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, επιτάχυνε κινούμενος επιθετικά προς το μέρος των αστυνομικών.

Κατασχέθηκαν συνολικά δεκατρία δέματα που περιείχαν ποσότητες κάνναβης, έτοιμα να διοχετευτούν σε υποψήφιους αγοραστές και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν έξι ακόμη άτομα, έπειτα από συναλλαγές με μέλη του κυκλώματος.

Σημειώνεται τέλος ότι, σε βάρος 32χρονου μέλους της οργάνωσης, που είχε το ρόλο του προμηθευτή, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.