Η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο είχε προσγειωθεί εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, στην Κύπρο, είχε αίσιο τέλος, με τον δράστη να συλλαμβάνεται από τις κυπριακές αρχές χωρίς να υπάρξουν θύματα.


Την είδηση επιβεβαίωσαν μέσω Twitter τόσο το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.

Ο αεροπειρατής, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν ο Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά. Αρχικώς θεωρείτο ότι δράστης ήταν ο Αιγύπτιος καθηγητής κτηνιατρικής Ιμπραχίμ Αμπντέλ Ταγουάμπ Σαμάχα και ότι το ζήτημα αφορούσε τη σχέση του με τη γυναίκα του.

Ο πραγματικός δράστης, ωστόσο, φερόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητούσε την απελευθέρωση γυναικών οι οποίες κρατούνται σε φυλακές της Αιγύπτου.

Στις 14:45, Ο αεροπειρατής κατέβηκε από το αεροσκάφος τελευταίος και προχώρησε προς το μεγάλο υπόστεγο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Τεθωρακισμένο της Αστυνομίας τον πλησίασε και τότε ο αεροπειρατής υψώνοντας ψηλά τα χέρια παραδόθηκε στους αστυνομικούς, αφού πέταξε από πάνω του κάποια αντικείμενα, τα οποία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και εξετάζονται. Άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού τον κύκλωσαν και τον έβαλαν σε όχημα απομακρύνοντάς τον από τη σκηνή.

Αυτήν την ώρα, Αιγυπτιακό αεροσκάφος μεταβαίνει στη Λάρνακα για να παραλάβει τους ομήρους.