Το επιχειρησιακό σχέδιο της Γ.Γ.Δ.Ε παρουσίασε σήμερα στη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής.


Όπως τόνισε ο νέος γενικός, προτεραιότητά του είναι η μετάβαση στην Ανεξάρτητη Αρχή, μία διαδικασία που βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Μίλησε για "το μεγαλύτερο πολιτικό στοίχημα της εποχής μας, καθώς η επιτυχημένη και αποδοτική λειτουργία της Γ.Γ.Δ.Ε θα επιτρέψει την ελάφρυνση των των φορολογικών βαρών και την δικαιότερη κατανομή τους.

Και πρόσθεσε: "Για τη νέα Αρχή είναι υψηλής σημασίας η εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού της, σκοπός που για να υπηρετηθεί πρόκειται να ιδρυθεί Φορολογική Ακαδημίας, για τα νέα αλλά και τα παλαιά στελέχη της. Βεβαίως η Γ.Γ.Δ.Ε δεν έχει ανάγκη μόνο από εκπαιδευμένο προσωπικό,αλλά και από μεγαλύτερο αριθμό στελεχών όπως και από εξοπλισμό".

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΣΒΒΕ επέδωσαν υπόμνημα, με πρώτο αίτημα τη μείωση των συντελεστών εταιρικής φορολόγησης. Ζήτησαν, ακόμη, επιτάχυνση στην επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ, εξαίρεση από τον αυτόματο συμψηφισμό των απαιτήσεων, των μη ληξιπρόθεσμο οφειλών των επιχειρήσεων, αναστολή του «πόθεν έσχες» για πέντε έτη, όταν πρόκειται για αυξήσεις κεφαλαίων εταιρειών για επενδυτικούς σκοπούς και έκδοση ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας στις επιχειρήσεις που έχουν βεβαιωμένες αλλά μη ληξιπρόθεσμος οφειλές.