[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μάρδας: Δεν μετανιώνω για όσα είπαΥπέρ των όσων υποστήριξε σχετικά με τους πρόσφυγες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα τάχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιoς για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.


Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ισχυροί οικονομικά Σύροι που έχουν αφήσει τη χώρα τους, όμως δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε μια ασφαλή ευρωπαϊκή χώρα.

«Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρει μαζί τα χρήματά τους» τόνισε, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται σ’ όλους τους πρόσφυγες.

«Δεν λέω εγώ ότι είχαν πολλά χρήματα κάποιοι μαζί τους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας, για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος».

«Δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία. Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε» συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας.

Ερωτηθείς αν μετάνιωσε για τη δήλωσή του, απάντησε ότι «φυσικά και δεν το μετάνιωσα» και κατέστησε σαφές ότι για το θέμα «υπάρχει μία διεθνής εμπειρία, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε,  να την εφαρμόσουμε».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]