Η υπόθεση του υπουργού που φέρεται να εκβίασε δικαστικούς φιγουράρει στα περισσότερα πρωτοσέλιδα σήμερα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Η Ελλάδα της ανθρωπιάς
Η εφημερίδα αναφέρεται στην προσφορά ειδών για τους πρόσφυγες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Βρόμικο παιχνίδι για κούρεμα καταθέσεων
«Η θέση του ΔΝΤ είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στα τέλη του περασμένου έτους έπρεπε να γίνει με πλήρη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων από το δάνειο του ESM. Η μακροοικονομική διάσταση αυτής της θέσης είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μια υγιή πηγή χρηματοδότησης της ανάκαμψης της οικονομίας και αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο οι τράπεζες έχουν το βάρος των «κόκκινων» δανείων. Για αυτό και το ΔΝΤ επαναφέρει το επιχείρημα της ανακεφαλαιοποίησης συνδέοντάς το με την αξιολόγηση», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σπάει το απόστημα της Δικαιοσύνης»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη καταγγέλλει για απειλές τον αν. υπουργό προκειμένου να επιστρέψει δικογραφία στον εισαγγελέα Διαφθοράς. Παπαγγελόπουλος: Η διαπλοκή χρησιμοποιεί εναντίον μου μεθόδους παρακράτους».

ΕΘΝΟΣ: «Κίνητρα για διαγραφές «κόκκινων» δανείων»
Η εφημερίδα σημειώνει: «οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με τον διοικητή της ΤτΕ προωθούν δέσμη βιώσιμων λύσεων. Τι προβλέπεται για υποθήκες πρώτης κατοικίας, πωλήσεις δανείων σε funds και εταιρείες διαχείρισης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:  Εξέγερση Τζιχαντιστών, Τουρκική επίθεση, πτώση της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρία είναι τα σενάρια του Μαρτίου που τρομάζουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συντάξεις πριν από τα 67»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη νομοθεσία για να «γλιτώσουν» 4 έως 12 έτη εργασίας. Το κόστος εξαγοράς ενσήμων και τι ισχύει για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Στην «έξοδο» από τα 55 οι μητέρες ανηλίκων».

ΕΣΤΙΑ: «Πνιγηρό καθεστώς Ερντογάν»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ουδέποτε η τουρκική δημοκρατία είχε χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να την κατατάξουν στις ευνομούμενες δυτικές χώρες. Ιδρύθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος οργάνωσε ταυτοχρόνως συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα κόμματα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σύνοδος κορυφαίας υποκρισίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η επανεισδοχή οικονομικών μεταναστών στην Τουρκία αναμένεται να γίνει αποδεκτή από την Άγκυρα στη σημερινή σύνοδο κορυφής. Αντίθετα, η απ’ευθείας μετεγκατάσταση των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, που είναι και το σημαντικότερο, δεν φαίνεται να προωθείται».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έργα του δήμου σε εταιρείες-φαντάσματα
Η εφημερίδα αναφέρεται στις αναθέσεις της αντιδημαρχίας καθαριότητας κι επισημαίνει: «Επιτόπια έρευνα δημοτικών συμβούλων στη Σίνδο και αυτοψία της «Θ» Τι έγινε στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, που συγκλήθηκε εκτάκτως Σοβαρότατα ερωτήματα σχετικά με το καθεστώς ανάθεσης των προμηθειών και των έργων στο δήμο Θεσσαλονίκης εγείρονται από τα αποτελέσματα έρευνας, την οποία έκαναν τρία μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Άλαλα τα χείλη των εκβιαστών»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πολύ σοβαρές αναταράξεις στη Δικαιοσύνη προκαλεί η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τις πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Βγενόπουλου».

ESPRESSO: Πώρωση !
Η εφημερίδα αναφέρεται στις εκδηλώσεις θαυμασμού στον Παντελή Παντελίδη, καθώς εκατοντάδες είναι αυτοί που επισκέπτονται τον τάφο του καθημερινά.

KONTRA NEWS: «Όποιος έχει κλεμμένα ή είναι φοροφυγάς θα πάρει άδεια για κανάλι»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι άδειες των καναλιών κ. Πρωθυπουργέ, δεν είναι για να αρπάξει μερικά εκατομμύρια παραπάνω το δημόσιο και να τα φάνε οι απατεώνες τοκογλύφοι δανειστές μας, ούτε για να τακτοποιηθούν οι γνωστοί εργατοπατέρες και μεγαλοδημοσιογράφοι».

STAR PRESS: Σατανικό θηλυκό βασάνιζε τον Βαγγέλη
Στην υπόθεση του θανάτου του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναφέρεται η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «200 δισ. ευρώ ιδιωτικό χρέος»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το φράγμα των 200 δισ. ευρώ, ποσό που πλέον αντιστοιχεί στο 113% του ΑΕΠ, σπάει το ιδιωτικό ληξιπρόθεσμο χρέος». «Κόκκινα» δάνεια, οφειλές προς εφορία, υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία».