Με το βραβείο Αριστείας τιμάται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 18.30 το απόγευμα ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

Ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης έλαβε το Πτυχίο Φυσικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1977, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Φυσικού- Ραδιοηλεκτρολόγου το 1980 και το Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο ίδρυμα το 1983. Στην συνέχεια εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Max-Planck Institute Στουτγάρδης και στο Synchrotron Radiation Laboratory at BESSY, στο Βερολίνο μέχρι το 1985, καθώς επίσης και την περίοδο 1988-89

Tο 1992 ίδρυσε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, και είναι υπεύθυνος, του ερευνητικού Εργαστηρίου Λεπτών Υμενίων - Νανοσυστημάτων & Νανομετρολογίας - LTFN (http://www.ltfn.gr).

Το 1999 εκλέχτηκε Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής, ενώ την τετραετία 2005-2009 διετέλεσε Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος.

Το 2002 οργάνωσε (μαζί με συναδέλφους από τα Τμήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γενικό Τμήμα Πολυτεχνείου του ΑΠΘ και το Ερευνητικό Κέντρο “Δημόκριτος”) το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες - Ν&Ν” (http://nn.physics.auth.gr), στο οποίο είναι Διευθυντής.

Το 2003 οργάνωσε και είναι συντονιστής του Θεματικού Δικτύου Έρευνας “Νανοτεχνολογία & Νανοβιοτεχνολογία” (ΝΑΝΟΝΕΤ) (www.nano-net.gr), το οποίο αρχικά χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Νανοτεχνολογία και τις Νανοεπιστήμες.

Το 2013 οργάνωσε και είναι συντονιστής του Ελληνικού Οργανισμού Οργανικών & Εκτυπώσιμων Ηλεκτρονικών (Hellenic Organic & Printed Electronics Association – HOPE-A, www.hope-a.com), ο οποίος έχει στόχο την οργάνωση των Ελληνικών βιομηχανικών και ακαδημαϊκών φορέων που δραστηριοποιούνται στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο των Οργανικών Ηλεκτρονικών και την εγκαθίδρυση της Ελληνικής Βιομηχανίας των Οργανικών & Εκτυπώσιμων Ηλεκτρονικών.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ αίθουσα τελετών στον 2ο όροφο.