Τη συνδιοργάνωση πανευρωπαϊκού σεμιναρίου τεχνολογικού ενδιαφέροντος με θέμα «Αυτοκίνηση και Μηχανολογία» από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το μη κερδοσκοπικό φοιτητικό οργανισμό BEST (Board of European Students of Technology),
ενέκρινε στη διάρκεια της 5ης τακτικής του συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου 2016, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου, που στοχεύει στην ενεργητική εμπλοκή και τη δημιουργική συνεργασία με φορείς, συλλόγους, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών.

Ο φοιτητικός οργανισμός BEST ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την προώθηση της ιδέας «Η Ευρώπη μεταξύ των Ευρωπαίων» και την ενίσχυση της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ φοιτητών από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά τεχνολογικά ιδρύματα. Το BEST Thessaloniki δραστηριοποιείται στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το 1999 και συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ενεργών τοπικών ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα αναλυθούν βασικές έννοιες αντοχής μηχανολογικών κατασκευών και αεροδυναμικής με εφαρμογή στην αυτοκίνηση. Στην υλοποίηση της διοργάνωσης θα συμβάλουν ακαδημαϊκά μέλη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου.