Λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Ξυδάκη σε Σλοβάκικη εφημερίδα, όπου φερόταν να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία, έρχεται η σειρά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.


Ο κ. Μουζάλας δεν έχει τη δικαιολογία πως άλλα είπε κι άλλα γράφηκαν, αφού μίλησε σε ελληνικό ΜΜΕ και μάλιστα σε τηλεόραση: Μίλησε στον Σκάι και στην εκπομπή "Ιστορίες", στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Αναφερόμενος στα όσα έγιναν με τους πρόσφυγες που πέρασαν στα Σκόπια και το περίφημο χαρτί που τους έδινε οδηγίες, είπε:

«Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία: Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους εθελοντές και τις ΜΚΟ κι αυτούς που πράγματι βοηθούν στην Ειδομένη και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- το έχω πάρει και τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα»...

Και, βέβαια, το τι έγινε με το περίφημο έγγραφο και ποιος το διακίνησε, πέρασε αίφνης σε δεύτερο πλάνο, αφού ο υπουργός, εν τη ρύμη του λόγου, είχε διαπράξει... πολιτικό και εθνικό πέναλτι.

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει viral στο Ίντερνετ: