«Μέρα με την ημέρα που περνάει, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. σε
συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα». «Τέτοιος ανθρωπισμός να μας λείπει. Δεν έχει σχέση με την αξιοπρέπεια και την πηγαία αλληλεγγύη του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι πρόκειται για κρίσιμο θέμα με εθνικές διαστάσεις και τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να κάνει τα πάντα για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής».  Εξήγησε επίσης ότι «αυτό ήταν και το νόημα της επιμονής μας για τη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών» στις 4 Μαρτίου, πριν τη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.  «Η Νέα Δημοκρατία καταβάλλει κάθε προσπάθεια  για να μειώσει τη ζημιά, να προβάλει και να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών συμφωνήθηκε σε ένα ελάχιστο πλαίσιο πέντε σημείων. «Παρότι θέσαμε τον πήχη πολύ χαμηλά, ο κ. Τσίπρας πέρασε από κάτω», είπε. 

Ερωτηθείς για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναπτύξει  ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα, που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του κράτους, των ανεξάρτητων θεσμών, της Δικαιοσύνης».  «Δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την εκτροπή. Να το γνωρίζουν καλά. Τονίζω επίσης, για το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι η αλήθεια θα λάμψει και η ευθύνη θα πληρωθεί», πρόσθεσε ο αρχηγός της Ν.Δ.

Επανέλαβε την απόφασή του, μόλις η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, να συστήσει εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πολιτική του κόμματός του «πολύ σύντομα θα είναι κυρίαρχη και στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, καθώς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα».