Νέα τροπή παίρνει, πάλι, η αεροπειρατεία που βρίσκεται, σε εξέλιξη, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο.


Ενώ πριν λίγες ώρες όλοι έλεγαν ότι οι λόγοι της αεροπειρατείας είναι... ερωτικοί και πως ο Αιγύπτιος που κατέλαβε το αεροσκάφος έστειλε τετρασέλιδη επιστολή σε Αιγυπτιακής καταγωγής νεαρή γυναίκα που ζει στην Κύπρο, τώρα αναδύονται πολιτικοί λόγοι!

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ο αεροπειρατής είναι 59χρονος Αιγύπτιος, πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου, που ζητά πολιτικό άσυλο. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο και για συνεργό! Οι αιγυπτιακές Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι ο αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και το όνομά του είναι Σαϊφ Ελ Ντι Μουσταφά. Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Ελ Σίσι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού.

Τα ΜΜΕ της Κύπρου μεταδίδουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα, με ελεύθερους σκοπευτές να ΄χουν πάρει θέσεις μάχης και την αστυνομία να εκκενώνει τη γύρω περιοχή. Επιμένουν πως ο αεροπειρατής είναι ο πρώην σύζυγος της νεαρής και, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, κάνουν λόγο για διαταραγμένη προσωπικότητα, αλλά δε μιλούν, πλέον, καθαρά, για ερωτικούς λόγους.

Στο αεροδρόμιο βρίσκεται και δίνει κατάθεση η Κύπρια, πρώην σύζυγος του αεροπειρατή αραβικής καταγωγής, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των ΜΜΕ από την Αστυνομία.

Ο αεροπειρατής έδωσε -όντως- επιστολή στα αραβικά, η οποία μεταφράζεται. Στην επιστολή, πάντως, ως αίτημα αναφέρεται η απελευθέρωση γυναικών που βρίσκονται στις Αιγυπτιακές αρχές, ενώ χρησιμοποιούνται βαρείς χαρακτηρισμοί, στην αιγυπτιακή slang για την κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο αεροσκάφος παραμένουν 3 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Συνολικά στο αεροσκάφος επέβαιναν 56 επιβάτες και 16μελές πλήρωμα καθώς και ένας air marshall.

Στο μεταξύ, δύο C-130 της αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας, αναχώρησαν από την Αίγυπτο με προορισμό την Κύπρο. Αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Πάφου για να παραλάβουν τους επιβάτες της πτήσης MS181 της Egyptair.