Για ζωή κολύμπησαν και συγκέντρωσαν  φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και όχι μόνον  η   κολυμβητική  παρέα της μαραθώνιας κολύμβησης Καλαμαριάς με τη συνδρομή
των πολιτών της Καλαμαριάς, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών. 


Το κολυμβητικό γεγονός  «Κολυμπώ για Ζωή» (Swim for Life)   διεξήχθη με επιτυχία  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς και άνοιξε έναν κύκλο εκδηλώσεων και προσπαθειών που ως στόχο θα έχουν την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων. 

Όλοι οι συμμετέχοντες στο κολυμβητικό γεγονός καθώς και οι φίλοι τους έφεραν   εκείνη την ημέρα φάρμακα , τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.  Πολλοί από αυτούς ξεναγήθηκαν στην πισίνα, άλλοι βούτηξαν και άλλοι παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες στο aqua robic, καθώς και τους κολυμβητές της μαραθώνιας κολύμβησης.

Τα συνεργεία των εθελοντών  που στήθηκαν  για τη συγκέντρωση ανά είδος εργάστηκαν συντονισμένα και αποτελεσματικά και έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.  Οι κάτοικοι της Καλαμαριάς αλλά και των υπολοίπων περιοχών έσπευσαν στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς για να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούσαν.

Την επόμενη μέρα τα είδη που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης για τους άστεγους, τους άπορους και όσους έχουν ανάγκη , καθώς και στο Χέρσο του νομού Κιλκίς για τους πρόσφυγες. 

Τη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης συνόδευσε ομάδα της κολυμβητικής παρέας μαραθώνιας κολύμβησης Καλαμαριάς και εθελοντών, που επισκέφθηκε και τον προσφυγικό καταυλισμό του Χέρσου.