[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τζιτζικώστας: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερο για τη χώρα


«Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά", ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Και προσθέτει: 

«Είμαι οπαδός μιας… αντιδημοφιλούς πολιτικά άποψης: Το πραγματικό διακύβευμα για τη χώρα, δεν είναι να κυβερνήσει απλά η ΝΔ αλλά να κυβερνήσει καλά, αποτελεσματικά, σωστά. Στην ίδια λογική ζητούμενο δεν είναι να εισπράξουμε την αρνητική ψήφο από τους εξαπατημένους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη που εκφράζει η θετική ψήφος. Πιστεύω λοιπόν ότι σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαράξει μια πορεία που θα αποτυπωθεί πλήρως στο Συνέδριο, για να αποκτήσει η ΝΔ αυτά τα βαθιά πολιτικά χαρακτηριστικά. Μια διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα».

Μάλιστα στην ερώτηση εάν μετά το Συνέδριο της ΝΔ θα ενεργοποιηθεί περισσότερο στην κεντρική πολιτική σκηνή και εάν θα είναι τρίτος αντιπρόεδρος του κόμματος, ο κ. Τζιτζικώστας υπογραμμίζει: «Τις αλλαγές στις δομές, τους ρόλους και βεβαίως τα πρόσωπα τα αποφασίζει ο πρόεδρος του κόμματος. Σε ό,τι με αφορά παραμένω πιστός σε αυτό που είχα δεσμευτεί ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή της παράταξης από όποιο ρόλο χρειαστεί. Δεν είχα ποτέ και δεν θα αποκτήσω τώρα το… άγχος της καρέκλας».

Ορόσημο οι Βρυξέλλες

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες υποστηρίζει ότι "πρέπει να γίνει ορόσημο. Γιατί όπως είδαμε, το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι μόλις πριν τέσσερις μήνες, δεν λειτούργησε σαν «κόκκινη γραμμή» σε σχέση με την προστασία της ελεύθερης δημοκρατικής Ευρώπης και των πολιτών της. Αν δεν καταλάβουμε ούτε τώρα ότι η διεθνής ισλαμική τρομοκρατία απειλεί όλα όσα είμαστε, όλα όσα κατακτήσαμε, τα οποία συνιστούν αξιακές βεβαιότητες στην Ευρώπη, τότε η συνέχεια θα είναι ζοφερή".

Ως αποτελεσματική αντιμετώπιση στο προσφυγικό βλέπει "τη συλλογική δράση στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας. Όμως ανησυχώ για το κατά πόσο τελικά αυτή θα εφαρμοστεί και κυρίως για το εάν θα προχωρήσει η εθελοντική από πλευράς κρατών - μελών της ΕΕ αποδοχή 72.000 προσφύγων ή αν οι πρόσφυγες θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα. Η ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου αποδεικνύεται από τα γεγονότα. Ζήτησα από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα την εκκένωσή της Ειδομένης, προτείνοντας ως λύση τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης κατά μήκος της εθνικής οδού σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Όμως και πάλι, οι εξελίξεις βρήκαν απροετοίμαστη την κυβέρνηση. Η εξαγγελία για εκκένωση της Ειδομένης σε ένα μήνα είναι πολύ μακρινή και δεν διαθέτουμε τόσο χρόνο, ειδικά μετά το κλείσιμο των συνόρων και την αποχώρηση των εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Το πρόβλημα αρχίζει ήδη να μην είναι διαχειρίσιμο, τόσο ως προς την ανθρωπιστική του διάσταση, όσο και ως προς την ιδιαίτερα σοβαρή διάσταση της ασφάλειας της χώρας. Επιμένω, πρέπει να γίνει η εκκένωση της Ειδομένης άμεσα, τώρα".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]