Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν μια ομάδα προσφύγων μεταξύ εκείνων που πραγματοποιούν διαμαρτυρία πάνω στις γραμμές του τρένου, γκρέμισε


τους σιδερένιους κάδους και τα προστατευτικά κάγκελα που είχαν στήσει νωρίτερα άλλοι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες πάνω στη διάβαση των πεζών και οχημάτων επί των σιδηροδρομικών γραμμών, πίσω από τα οποία βρίσκονταν τηλεοπτικές κάμερες.

Μια κάμερα τηλεοπτικού σταθμού, καθώς και εξοπλισμός έπεσε στο έδαφος, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Στο σημείο επικρατεί προβληματισμός και εκνευρισμός ανάμεσα σε όσους δεν επιθυμούν να δέχονται τροφή μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα και σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι πρέπει ο δρόμος να παραμείνει ανοιχτός, ώστε να υπάρχει μέριμνα για παροχή τροφής και νερού, τουλάχιστον για τα παιδιά τους.

Μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, προκειμένου να μπορέσουν να μοιράσουν γάλα για τα παιδιά στον καταυλισμό.
Από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που απέσυραν το απόγευμα προσωρινά το προσωπικό τους, ορισμένες σκοπεύουν το πρωί να προσπαθήσουν να διανείμουν τροφή.