Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Δέλτα συμμετέχει στο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος με τη διοργάνωση ειδικής τελετής αφής της Αλεξάνδρειας Φλόγας αλλά και την υποδοχή των αθλητών – δρομέων.
Πρόκειται για την κορυφαία αθλητική και κοινωνική διοργάνωση της Θεσσαλονίκης, που φέτος διοργανώνεται για 11η χρονιά στην οποία φέτος θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 20.000 δρομείς.

Ο Δήμος Δέλτα καλεί τους πολίτες το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 15:00 στην κεντρική πλατεία της Σίνδου (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο) και στις 15:30 στο Μνημείο των Ποντίων στα Διαβατά όπου θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά αφή της Αλεξάνδρειας Φλόγας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρα Νέων Σίνδου.

Στη Σίνδο θα πραγματοποιηθούν χορευτικές παραστάσεις από τα παιδικά τμήματα των Λαογραφικών Συλλόγων «Ρόδακας» και «Εχέδωρος» καθώς και τα ΚΑΠΗ Σίνδου.

Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Επίσης, ο Δήμος Δέλτα καλεί τους πολίτες την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 8:30 το πρωί, να υποδεχθούν και να χειροκροτήσουν τους αθλητές – δρομείς του 11ου Μαραθωνίου που θα περάσουν μέσα από την Δημοτική Κοινότητα Διαβατών.