Ο Υπεύθυνος του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σχετικά με σημερινό δημοσίευμα, που αποκαλύπτει την προκλητική απόφαση της Αυστρίας, να βοηθήσει τα Σκόπια να αναδείξουν
την πλαστογραφημένη «αρχαία μακεδονική ιστορία της» και να την καταστήσει παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, μέσω καμπάνιας για τη δήθεν «διαχρονικότητα της Μακεδονίας», έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με την Ελλάδα να έχει τεθεί από τον Ιανουάριο του 2015 σε διεθνή απομόνωση, εξαιτίας των ιδεοληπτικών εμμονών και της διαπραγματευτικής ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το ζήσαμε και αυτό.

Αφού πρώτα η Αυστρία, ως χώρα - μέλος της Ε.Ε., έπεισε τη FYROM να κλείσει, για τους πρόσφυγες, τα σύνορά της με την Ελλάδα, υποσχόμενη μάλιστα βοήθεια ακόμη και σε δυνάμεις ασφαλείας, τώρα έφτασε στο σημείο να στηρίξει απροκάλυπτα αλυτρωτικές καμπάνιες του γειτονικού μας κρατιδίου, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των Σκοπίων να καπηλευτούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Οι λόγοι για τους οποίους η Βιέννη διεκδικεί το ρόλο του ευεργέτη της FYROM πρέπει να αναζητηθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και να απασχολήσουν σοβαρά την πολιτική του ηγεσία. Ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, καλείται να πάψει να είναι “χαμένος στη… μετάφραση”, να βγει από το λήθαργο της υποτονικής του δράσης και να εφαρμόσει υπεύθυνη πατριωτική Εξωτερική Πολιτική.

Είναι ανάγκη να επισημανθεί,  προς κάθε κατεύθυνση, ότι η διεθνής Κοινότητα δεν μπορεί να επιβιώσει αγνοώντας ή παραχαράσσοντας την ιστορική πραγματικότητα, ενώ καμία εθνική ταυτότητα δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ιστορικής αλήθειας».