«Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων... Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής, ο
οποίος επισκέφθηκε, σήμερα, την Ειδομένη Κιλκίς και συγκεκριμένα τον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από πρόσφυγες, δίπλα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. 


Δήλωσε ακόμη ότι η Ειδομένη έχει μεταβληθεί σε ένα άτυπο προσφυγικό κέντρο, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη και οι εμβολιασμοί των προσφύγων, ενώ εξήρε το ρόλο της αστυνομίας για την αστυνόμευση της Ειδομένης. 

«Το κράτος καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, αλλά και τους απλούς πολίτες που καταθέτουν την ψυχή τους τα αποθέματα της ανθρωπιάς τους για να βοηθήσουν όπως μπορούν με το δικό τους τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός. 

«Η Ευρώπη δυσκολεύεται να αφομοιώσει 1,5 εκατ. ανθρώπους που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από τις χώρες τους, τους ανάγκασαν οι πόλεμοι που προκάλεσε και η Ευρώπη» πρόσθεσε. 

Επίσης, διέψευσε ότι υπάρχει βιασμός επτάχρονης από ενήλικο, παρά μόνο απόπειρα, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Καβγάς στον... αέρα

Εκνευρισμός και ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή με την παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ Αννα Μπουσδούκου. 

Ο υπουργός Εσωτερικών από την Ειδομένη δέχτηκε να συνομιλήσει στον Σκάι, αλλά όταν η Αννα Μπουσδούκου τον ρώτησε γιατί το κράτος εγκαίρως δεν έδωσε το «παρών», προκειμένου να απομακρύνει τους πρόσφυγες από εκεί, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα, τη... μάλωσε: «Ελάτε εσείς εδώ που το ξέρετε καλύτερα το θέμα να το αντιμετωπίσετε», της είπε!

Η απάντηση από την Αννα Μπουσδούκου ήταν άμεση: «Εγώ, κύριε Κουρουμπλή, δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης εφόσον μου αναφέρεστε προσωπικά, ούτε υπουργός. Δεν κάνω τον εισαγγελέα, άλλα θα προσέχετε τη διατύπωσή σας».

Κουρουμπλής: «Δεν θα απαντάτε εσείς, θα ρωτάτε εμένα. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν μείνουν εδώ θα φύγουν γρήγορα όταν ανοίξουν τα σύνορα. Πώς εσείς που τα ξέρετε τόσο καλά λέτε ότι θα το κάνουμε; Θα τους πάρουμε με τη βία να τους φέρουμε κάτω;» .

Μπουσδούκου: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον τόνο σας».

Κουρουμπλής: «Επιτέλους να υπάρχει και ένα μέτρο σε αυτά που λέτε στις τηλεοράσεις».

Μπουσδούκου: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον τόσο σας, κύριε υπουργέ. Εντάξει, είναι πολύ εύκολο να ανακαλύπτετε εχθρούς».

Κουρουμπλής: «Στον βωμό της τηλεθέασης να μη λέμε πράγματα στην τηλεόραση που προσβάλλουν τη χώρα».

Μπουσδούκου: «Πώς βρήκαν χώρο να δράσουν οργανώσεις και να έχουμε περιστατικά όπως έγινε την Καθαρά Δευτέρα και έφτασε σε δεύτερο χρόνο το ελληνικό κράτος να μοιράζει φυλλάδια ενημέρωσης σήμερα;».

Κουρουμπλής: «Το ελληνικό κράτος έχει μία τρικυμία να αντιμετωπίσει που κανένα κράτος μόνο του και με τον μηχανισμό που διαθέτει δεν θα ήταν εύκολο να αντιμετωπίσει».

Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής παρομοίασε την κατάσταση με τον τυφώνα «Κατρίνα» στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, λέγοντας «ακόμα σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στις σκηνές. Λοιπόν με αυτοθυσία των ανδρών της αστυνομίας και του στρατού και αυτά να τα τονίζεται γιατί είναι ντροπή να απαξιώνετε την προσπάθεια του ελληνικού κράτους».

Μπουσδούκου: «Δεν καταλαβαίνω σε ποιον αναφέρεστε»