[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Εκδιώχθηκε από την Παλμύρα το ΙΚΌπως μεταδόθηκε το πρωί, από κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ανακατέλαβαν την Παλμύρα, πετυχαίνοντας σημαντικό πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος που είχε καταλάβει την πόλη από τον Μάιο του 2015.


Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, ότι οι ο στρατός έχει «τον πλήρη έλεγχο της Παλμύρα».

Το συριακό παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε, το πρωί, ότι συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών στα ανατολικά της πόλης, ωστόσο, ο κύριος όγκος των δυνάμεων του ΙΚ έχει υποχωρήσει.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη την Κυριακή τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, για την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον ομόλογό του για την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας που ανακατέλαβαν σήμερα οι Σύροι στρατιώτες από τους τρομοκράτες, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της μοναδικής αυτής ιστορικής πόλης για τον παγκόσμιο πολιτισμό», ανέφερε ο κ. Πέσκοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Άσαντ: Άθλος η ανακατάληψη της Παλμύρας

«Σημαντικό άθλο» χαρακτήρισε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ την ανακατάληψη από τον στρατό της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας ενώπιον Γάλλων βουλευτών οι οποίοι Μιλώντας ενώπιον Γάλλων βουλευτών οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη Δαμασκό, ο κ. Άσαντ δήλωσε ότι η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας είναι σημαντικός άθλος, προσθέτοντας πως πρόκειται για «νέα απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συριακού στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε σύγκριση με την έλλειψη σοβαρότητας της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]