Οι επιστήμονες φαίνεται πως βρήκαν την απάντηση στο ερώτημα του γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε πατατάκια, μόλις δοκιμάσουμε ένα. 


Σύμφωνα με την έρευνα αποδεικνύεται πως δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο αλάτι και στη ζάχαρη, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη ποσότητα σε όλα τα παχυντικά φαγητά. Οι ερευνητές εξάλλου κατέληξαν πως η μεγάλη κατανάλωση αλατιού συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία. Στη νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Nutrition» φαίνεται πως το αλάτι παίζει πρωταρχικό ρόλο στην αυξανόμενη όρεξή μας, όταν τρώμε λιπαρά φαγητά.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Deakin στην Αυστραλία κατά τη διεξαγωγή του πειράματος, έδωσαν σε 48 υγιείς ανθρώπους να δοκιμάσουν τρία σχεδόν πανομοιότυπα ποτά και τρία σχεδόν πανομοιότυπα γεύματα, στα οποία η μόνη διαφορά ήταν η ποσότητα αλατιού. Το πόρισμα του πειράματος αποκάλυψε πως το ποτό και το γεύμα με το περισσότερο αλάτι ήταν εκείνο που προτίμησαν και κατανάλωσαν σε μεγαλύτερη ποσότητα οι συμμετέχοντες. Πιο αναλυτικά, η γεύση του αλατιού έκανε τους ανθρώπους να καταναλώσουν 11% περισσότερο φαγητό, ανεξάρτητα από το πόσο λίπος περιεχόταν στα συστατικά.