Προσφυγικό και... Σμύρνη επιλέγονται, σήμερα, από τις περισσότερες εφημερίδες, για βασικό θέμα των πρωτοσέλιδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Η σκευωρία κατέρρευσε
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η κατάθεση του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας, αθωώνει παντελώς τον εκδότη της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» Τάκη Μαυρίκο από τις δολοπλοκίες σε βάρος του, που σχεδίασαν και υλοποίησαν εξωθεσμικά συμφέροντα».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Αμφισβήτησε το μισό Αιγαίο κι ο Αλέξης το βούλωσε!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Τούρκος πρωθυπουργός αμφισβήτησε ευθέως το FIR Αθηνών και έθεσε πάλι θέμα γκρίζων ζωνών, χωρίς να λάβει ουσιαστική απάντηση. Ο Τσίπρας κατάπιε αμάσητες τις προσβολές Νταβούτογλου. Σε ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο προχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον Αλ. Τσίπρα να μην αντιδρά».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Συμφορά και φέτος ο ΕΝΦΙΑ!".
Η εφημερίδα γράφει ότι αποτελεί "νέα κοροϊδία της κυβέρνησης με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)! Στην αρχή το υπουργείο Οικονομικών "γλύκανε" τους ιδιοκτήτες ακινήτων μειώνοντας τις αντικειμενικές αξίες τους (με τις οποίες υπολογίζεται ο φόρος) κατά 4% έως και 38%, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν ελαφρύνσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις".

ΕΘΝΟΣ: "Τα 9 κλειδιά του νέου αναπτυξιακού".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πληθώρα φορολογικών κινήτρων, χρήση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και απευθείας επιδοτήσεις ( έως 45%) συνολικού ύψους 4,8 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας περιλαμβάνει το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:  Ο Τσίπρας μετατρέπει την Ελλάδα σε Ισλαμική επαρχία της Τουρκίας
«Κάποτε η γνωστή δήλωση του Τουργκούτ Οζάλ, περί ολόκληρου σχεδίου ισλαμοποίησης της Ελλάδας μέσω τουρκικού επιθετικού προγράμματος ενάντια στη χώρα μας, ακουγόταν μάλλον "ακραία" και "απόμακρη". Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει τότε, 25-30 χρόνια πριν, ότι θα έφτανε κάποτε αστή η μέρα», αναρωτιέται η εφημερίδα;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανατροπές σε βιβλία και τρόπο βαθμολόγησης. Νέο τοπίο για τους μαθητές από το Δημοτικό έως Λύκειο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "περιγραφική αξιολόγηση αντί βαθμολογικής κλίμακας στους μαθητές, αλλαγές-σύντομα στα σχολικά εγχειρίδια, μείωση της ύλης και ψηφιακό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για έξι γλώσσες, ανάμεσά τους τα τουρκικά, είναι μερικές από τις αλλαγές που ανακοίνωσε ότι θα έρθουν σύντομα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή".

ΕΣΤΙΑ: "Το βαρύ τίμημα παρανόμων παροχών. Σχεδόν μισό δισ. ευρώ καλούνται να επιστρέψουν οι αγρότες".
Η εφημερίδα τονίζει ότι " Στις αρχές κάθε χρόνου, μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και εν μέσω της χειμερινής "ραστώνης" των αγροτών, ξεκινούσαν οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα στους δρόμους. Τα τρακτέρ διέκοπταν την κυκλοφορία σε επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, οι αγροτοσυνδικαλιστές ζητούσαν από την κυβέρνηση επιδοτήσεις, αποπληρωμές, ελαφρύνσεις κ.α. (άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως) και ο εκάστοτε Υπουργός Γεωργίας εν τέλει υποχωρούσε και κάτι έδινε από τον κρατικό κορβανά" και η εφημερίδα προσθέτει ότι "επτά χρόνια αργότερα, όμως, το πολιτικό σύστημα δεν έχει μάθει από τα λάθη του. Μόλις προ διμήνου η κυβέρνησις πέρασε τροπολογία δια της οποίας προβλέπεται η επιστροφή επιδοτήσεων που είχαν δοθεί στους αγρότες την διετία 2008-2009 οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο".

Η ΑΥΓΗ: "Σμύρνη-Βρυξέλλες μετ' εμποδίων".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα βήμα πιο κοντά έφερε η συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας -Τουρκίας στη Σμύρνη μια συνολική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος από την Ευρώπη και, ιδιαίτερα, η επικαιροποίηση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων στην Τουρκία που μπορεί να δώσει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός σταθερού μηχανισμού μετεγκατάστασης των προσφύγων στην κεντρική,κατά βάση, Ευρώπη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Διπλή φάκα με δόλωμα το χρέος".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "γην και ύδωρ ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές, τόσο στο προσφυγικό όσο και στο δημοσιονομικό, χρησιμοποιώντας σαν δόλωμα την ελάφρυνση του χρέους. Το θέμα άνοιξε ο Ντάισελμπλουμ, ενώ ο Σόιμπλε παρέπεμψε ουσιαστικά τη συζήτηση στο ...2025".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μετέωρη συμφωνία, κλειστά σύνορα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετέωρη και με πολλά "αγκάθια" παραμένει η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής, ενώ τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ έχουν κλείσει, δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στο ελληνικό έδαφος".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αποδέχονται την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ελεύθερα και χωρίς να συναντούν καμία αντίδραση οι αρχές της ΠΓΔΜ ανταλλάσσουν αλληλογραφία με τις ελληνικές, δίχως να διστάζουν να χρησιμοποιούν την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι υπηρεσίες του οποίου δεν επέστρεψαν ως απαράδεκτη, όπως έπρατταν παλιότερα, αίτηση για έκδοση σκοπιανού κατηγορούμενου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μαζική καταδίκη της πολιτικής η οποία τσακίζει λαό και πρόσφυγες".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Αγώνας για την ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας, για ζωή χωρίς πολέμους, προσφυγιά και εκμετάλλευση". Με αυτό το σύνθημα να δεσπόζει το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικάτων και φορέων του κινήματος, οργάνωσαν, χτες ανήμερα της 8ης Μάρτη, μια μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια ,ενώ ακολούθησε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψυχρολουσία Σόιμπλε".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν πέρασε ένα 24ωρο από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερoύν Ντεϊσελμπλούμ περί επικείμενης ρύθμισης του χρέους και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσγείωσε απότομα τις σχετικές προσδοκίες της κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος άμεσης δράσης και πως η συζήτηση σε αυτή τη φάση "αφορά περισσότερο το πρεστίζ παρά την ουσία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Σούπερ - τροφή» ασπίδα προστασίας από τον καρκίνο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το μπρόκολο έχει γίνει διάσημο στους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια! Ακόμη μία έρευνα αποδεικνύει τα απίστευτα οφέλη του μπρόκολου στον οργανισμό μας. Τρεις έως πέντε φορές μπρόκολο την εβδομάδα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου».

ESPRESSO: Η καυτή υπαρχιφύλακας, ο εραστής και η άλλη
«Η καυτή υπαρχιφύλακας (με τις καμπύλες που θυμίζουν αυτές της διάσημης τραγουδίστριας J Lo) φέρεται ότι έμπλεξε σε ερωτικό τρίγωνο με τον εραστή της κολλητής της! Όταν εκείνη έμαθε ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση, αποφάσισε να εκδικηθεί και την «έδωσε» στην Αστυνομία αποκαλύπτοντας το πάθος της για το χασίς», γράφει η εφημερίδα...

KONTRANEWS: Αλέξης και Αχμέτ βρήκαν λύσεις σε πολλά προβλήματα
«Την ώρα που οι Ούγγροι ανοίγουν ορύγματα στα σύνορα τους για να αντιμετωπίσουν τις έγκυες γυναίκες και τα πεινασμένα παιδάκια, που βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Ειδομένη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου καλούνται να ανταποκριθούν στις ιστορικές τους ευθύνες, τόσο απέναντι στα κύματα των προσφύγων αλλά και την επίλυση των διαφορών που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία», γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Θρίλερ με την εκταφή του Μητροπάνου
«Σύμφωνα με αίτημα της οικογένειας του αείμνηστου τραγουδιστή στην αρμόδια Υπηρεσία Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων, ζητείται, μετά το πέρας της συμπλήρωσης των τριών ετών από την ταφή του και του ενός έτους παράτασης που πήραν από το Δήμο, να μη γίνει η εκταφή και να «παραμείνει επισκέψιμος ο τόπος της τελευταίας του κατοικίας καθώς ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεισέφερε στον πολιτισμό από το δικό του μετερίζι για πάνω από 45 χρόνια», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα εννέα καυτά σημεία της διαπραγμάτευσης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις συγκλίσεις και αποκλίσεις κυβέρνησης και θεσμών στις λεπτομέρειες των 9 ανοιχτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης, παρουσιάζει σήμερα η "Ν", όπως καταγράφηκαν κατά την προεργασία που έχει γίνει σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, αλλά και από τα έγγραφα που έχουν ανταλλάξει οι δυο πλευρές".