Αρνείται την ευθύνη για την απόλυση οκταμηνιτών ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστ. Γαβότσης και δημοσιοποιεί τις κινήσεις της διοίκησής του, από τον Μάιο του 2015, για να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο για να δώσει τα δεδουλευμένα.


Ο κ. Γαβότσης, απέστειλε υπομνήματα στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Από τις επιστολές φαίνεται πως οι 54 υπάλληλοι, από σύνολο 63 οκταμηνιτών, προσλήφθηκαν το Μάιο του 2015. και με ΦΕΚ η θητεία τους παρατάθηκε ως τις 31/12/15. 

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ θα μπορούσε να ακυρωθεί η πρόσληψή τους αν δεν θα είχε δημοσιευτεί προκήρυξη διαγωνισμού μέχρι και την ημέρα εκείνη, κάτι που είχε γίνει την... ίδια μέρα με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.

Έτσι, με νέο ΦΕΚ, την 04/12/15 παρατείνεται αυτοδικαίως η εργασία τους, χωρίς μνεία για την απαιτούμενη δαπάνη. Η πρόσληψή τους έγινε στις 22 και 23/12/15 και στις 28/12/15 ανέλαβαν υπηρεσία οι 63 νέοι συμβασιούχοι. Η πρόσληψή τους πέρασε στον προϋπολογισμό του 2016 και στις 30/12/15 εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση τω συμβάσεών τους για τον Ιανουάριο του 2016. 

Η ΚΕΔΕ έστειλε υπόμνημα με τις θέσεις της, όμως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οριστικοποιήθηκε χωρίς να ληφθούν οι απόψεις της ΚΕΔΕ. Έτσι, η νομική υπηρεσία του δήμου Ωραιοκάστρου κατήγγειλε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των 54 από τους 63 συμβασιούχους, αλλά λόγω της απεργίας των δικηγόρων η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δεν έχει εκδικαστεί ακόμη, ενώ το Μάρτιο το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τα εντάλματα μισθοδοσίας τους.

«Δυστυχώς χωρίς καμία ευθύνη της διοίκησής μας 54 οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση. Η αναλγησία της κυβέρνησης με την αυθαίρετη επιβολή της υποχρέωσης για απασχόληση μέχρι 31/12/16 των παλαιών εκτάκτων υπαλλήλων – οι οποίοι θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπηρετούσαν στους ΟΤΑ μετά από παράταση που είχε δοθεί στη θητεία τους- χωρίς καμία πρόβλεψη για τον τρόπο πληρωμής των παλαιών συμβασιούχων αφενός και η υποχρέωσή μας από τις διατάξεις του ΑΣΕΠ αφετέρου οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Παρόλα αυτά έστω και την ύστατη στιγμή αφού η κυβέρνηση αποσιώπησε το υπόμνημα της ΚΕΔΕ προσπαθούμε να βρούμε λύση ώστε οι εργαζόμενοι μέχρι 24/3/16 να μπορέσουν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους ενόψει των εορτών του Πάσχα» δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.