Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής:


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: «Ξυπνήστε δεξιοί από το λήθαργο»
Η εφημερίδα απευθύνεται σε όσους ανήκουν στη συντηρητική πτέρυγα και προτείνει: «Σταματήστε τον παραταξιακό “εμφύλιο” και τα πολιτικά δώρα στην Αριστερά και ενωθείτε για να προσφέρετε ελπίδα στη χώρα και στους πολίτες της».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: «Απαγόρευσαν στον Μαρινάκη να εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό»
Η εφημερίδα δημοσιεύει «παρασκήνιο», όπως λέει, της συνάντησης που δεν έγινε, μεταξύ Κοντονή - Μαρινάκη - Σαββίδη - Αλαφούζου και Μελισσανίδη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σε τρεις δόσεις κι εφέτος ο φόρος εισοδήματος
Όπως τονίζει η εφημερίδα «υπουργοί βασανίζουν τον κόσμο με εξαγγελίες (προθέσεων) που απορρίπτονται από τους δανειστές».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: «Άλμα στην ελευθερία»
Η εφημερίδα επιλέγει Κάλβο για σήμερα: «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», (αντι)γράφει.

ΕΘΝΟΣ: «Φρένο ΣτΕ σε νέες μειώσεις συντάξεων»
Η εφημερίδα τονίζει: «“Nαι” στην κατάργηση των προνομιακών επικουρικών συντάξεων που έπαιρναν επί χρόνια οι συνδικαλιστές (και οι κληρονόμοι τους) λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ταυτόχρονα με απόφαση-σταθμό βάζει τις «κόκκινες γραμμές» για τυχόν νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, ξεκαθαρίζοντας τη συνταγματική υποχρέωση του κράτους για επαρκή χρηματοδότηση του όλου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (κύριων και επικουρικών) αλλά και την υποχρέωση επαναφοράς των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τον Ν. 4093/12».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο "Ραββίνος" Καμμένος υποτάχθηκε στον σιωνισμό»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: -

ΕΣΤΙΑ: Η Αριστερά γράφει ξανά την ιστορία
Η εφημερίδα αναφέρεται στο χαιρετισμό του υπουργού Παιδείας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην οποία ο κ. Φίλης γράφει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται την άποψη επιστημόνων που λένε ότι το ελληνικό έθνος γεννήθηκε το 1821.

Η ΑΠΟΨΗ: Βόμβες στο Βέλγιο - θύμα η Ελλάδα
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «το σχέδιο επαναπροωθήσεων προσφύγων θάβεται κάτω από τα συντρίμμια και τον τρόμο που άφησε πίσω του το τρομο-χτύπημα των Βρυξελλών».

Η ΑΥΓΗ: «Έρμαια της διαπλοκής τους»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «όμηροι του βεβαρημένου, όχι μόνο πολιτικά, παρελθόντος των κομμάτων τους αποδεικνύονται οι σημερινοί ηγέτες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ επί ποινή ακυρώσεώς τους. Μετά την επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον "βίο και την πολιτεία" του επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου, ο πρώην υπουργός Ν. Σηφουνάκης με επιστολή του στη Φ. Γεννηματά αφήνει αιχμές για τις σχέσεις του πρώην προέδρου του κόμματος με τον επιχειρηματία, τις οποίες ο Ευ. Βενιζέλος ουσιαστικά επιβεβαιώνει σε απάντησή του προς την κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Από τη γνώση στην απόγνωση»
Όπως γράφει η εφημερίδα «αντιμέτωπη με την υψηλή ανεργία, τους καθηλωμένους μισθούς και την εργασία - λάστιχο, η «γενιά Υ», όπως την αποκαλούν δημοσιογράφοι και κοινωνιολόγοι, σκέφτεται να μεταναστεύσει, έχει αρνητική γνώμη για την Ε.Ε., δεν πιστεύει στη δύναμη της ψήφου, αλλά στην ενεργό συμμετοχή στα κοινά».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χωρίς τέλος οι φόροι στο εισόδημα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μεγαλύτερες του 1% του ΑΕΠ ή του 1,8 δισ. ευρώ ενδέχεται να είναι οι επιβαρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος, καθώς η κυβέρνηση αναζητεί ακόμη μέτρα 900 εκατ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό της περιόδου 2017-2018. Η συμφωνία με Κομισιόν προβλέπει ότι το κενό θα καλυφθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ από τη φορολογία εισοδήματος, κατά μία μονάδα από το ασφαλιστικό και κατά μία μονάδα από άλλα μέτρα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εξαρθρώθηκε η σπείρα των... τροχαίων
Η εφημερίδα αναφέρεται στην εξάρθρωση της σπείρας των απατεώνων, που έπαιρναν τηλέφωνο σε ηλικιωμένους και έλεγαν ότι συγγενικό τους πρόσωπο εμπλέκεται σε τροχαίο δυστύχημα και χρειάζεται, επειγόντως, χρήματα.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Νέοι φόροι 1,5 δισ. ευρώ»
H εφημερίδα προτάσσει την άποψη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ότι «μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν τη νύφη».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Όριο ηλικίας βάζει στη ΝΔ ο Κυριάκος»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «έως και 80% αλλάζουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος - Περιορίζονται τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής - Πολυεργαλείο το Συνέδριο - Καθιερώνεται μηνιαία εισφορά 500 ευρώ για κάθε βουλευτή και ευρωβουλευτή».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «4 φόροι-φωτιά στα ακίνητα»
«Η αύξηση του φόρου ενοικίου, ο νέος ΕΝΦΙΑ, ο ΤΑΠ κι ο Ενιαίος Φόρος Εισοδήματος που πρόκειται να επιβληθούν, δίνουν το τελειωτικό χτύπημα, ακόμα και σε μικροϊδιοκτήτες ακινήτων. Το φορολογικό τσουνάμι, βέβαια, δεν εξαντλείται στα ακίνητα. Φόρος πρόκειται να επιβληθεί ακόμη και σε εισοδήματα 550 ευρώ», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Οι αντιλαϊκοί στόχοι περιέχονται στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση»
Η εφημερίδα τονίζει: «Η κυβερνητική καραμέλα για "τήρηση των συμφωνιών" έχει στόχο να κρύψει ότι η όξυνση των προβλημάτων στο Προσφυγικό και η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής ελέω "αξιολόγησης" προέρχονται απ' αυτές ακριβώς τις συμφωνίες της ΕΕ, που έχουν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης».

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: «Πυρήνες του ISIS και στην Ελλάδα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι μυστικές υπηρεσίες φοβούνται χτύπημα για λόγους προβοκάτσιας και στη χώρα μας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Δεν μπορούν να βγουν ούτε από τα γραφεία τους»
«Πρώτα απομάκρυναν τους πεζούς από το πεζοδρόμιο μπροστά από το μέγαρο Μαξίμου. Τώρα κλείνει και ο δρόμος από έξω. Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να κινηθεί έξω από τα ηνωμένα κάστρα κράτους και κόμματος, κάτι που εξηγεί την ανάγκη της να δημιουργεί, συνεχώς, εχθρούς και τεχνητές συγκρούσεις, ώστε να αποφύγει να απολογηθεί στην κοινωνία για την πολιτική της. Μια κοινωνία την οποία προσπαθεί -με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο- να διχάσει», τονίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Δολοφονεί την αγορά
Η εφημερίδα αναφέρεται στον Γ. Στουρνάρα, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την τεχνητή έλλειψη των 500ευρων. «Αντί να διευκολύνει τον κόσμο να βγάλει από τα στρώματα τα πάνω από 20 δισ. που έχει, τον απειλεί», γράφει χαρακτηριστικά.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στρατηγική ελπίδας το ελληνικό φάρμακο
Η εφημερίδα δηλώνει «πεπεισμένη ότι το ελληνικό φάρμακο και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες μπορούν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας».

Εspresso: «"Προδοσία": Η Άντα δεν μπορεί να πιστέψει ότι την άφησε ο Γιώργος»
Στο διαζύγιο του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται η εφημερίδα και συγκεκριμένα σε όσα φέρονται να λένε φίλοι του ζευγαριού.

Freddo: «Μνημόσυνο με "face control"»
Η εφημερίδα γράφει: «Πόλεμος στα Σαράντα του Παντελίδη» και έχει ρεπορτάζ για το «ποιοι απειλούν τη Φρώσω Κυριάκου και ποιοι μοιράζουν... μπρελόκ στη μνήμη του».

Kontranews: «Με ραδιενέργεια θέλουν να πνίξουν όλη την Ευρώπη οι τζιχαντιστές του ISIS»
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «Κόκκινος Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη, ενώ λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά εργοστάσια, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ιταλία, τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν στόχο των επιχειρησιακών πυρήνων των Τζιχαντιστών».

PRESS TIME: Ετοιμάζουν τρία νέα χτυπήματα
Για τους τζιχαντιστές μιλά η εφημερίδα και προσθέτει πως «πρώτος στόχος είναι το Βερολίνο».

SPIRTO: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία του
Η εφημερίδα αναφέρεται στον Τόλη Βοσκόπουλο και επισημαίνει: «32 ημέρες στο νοσοκομείο».

STAR PRESS: Απειλούν ηθοποιό με βίντεο πορνό
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ηθοποιός «εμφανίζεται σε ερωτικά πλάνα με τον σκηνοθέτη του» και «τρέμει μήπως το μάθει η γυναίκα του».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: «Χαράτσι και στο πετρέλαιο κίνησης!»

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: «Δικαστική νάρκη απειλεί τους αναδρομικούς φοροελέγχους»


ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Kαι ενήμερα δάνεια θα βγουν στο σφυρί»