Τα τελευταία χρόνια η κρίση έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στην απώλεια της στέγης τους, χάνοντας το αυτονόητο δικαίωμα όλων μας, να επιστρέφουμε σπίτι μας το βράδυ.

Η κατάσταση είναι τραγική και το ζούμε καθημερινά, περπατώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, της πρωταθλήτριας πόλης στην ανεργία, με ποσοστά που ξεπερνούν το 38%. Συνάνθρωποί μας, άνθρωποι που κυριολεκτικά δεν έχουν που να μείνουν τα βράδια και δεν μπορούν να προστατευτούν από τις επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα έχουν την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ.

Ο Όμιλος Ροταράκτ Θεσσαλονίκης ξεκινάει μια εκστρατεία στήριξης των άστεγων της πόλης μας και καλεί όσους διαπιστώνουν την ύπαρξη του προβλήματος και επιθυμούν να βοηθήσουν, να είναι δίπλα μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας προσφέροντας κουβέρτες, σεντόνια, ρούχα, είδη που μπορούν να τους κρατήσουν ζεστούς, τα οποία και θα διανείμουμε στους δρόμους της πόλης, σε ανθρώπους που αυτές τις μέρες τα έχουν πραγματική ανάγκη. Όσες περισσότερες κουβέρτες, σεντόνια, ρούχα και άλλα είδη καταφέρουμε να συλλέξουμε, τόσοι περισσότεροι συμπολίτες μας θα βοηθηθούν έμπρακτα. 

Καταληκτική ημερομηνία για τη συλλογή ειδών είναι η 20η Μαρτίου 2016, ημέρα Κυριακή.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει διαθέτοντας στον Όμιλο τα παραπάνω είδη μπορεί να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο κο Θανάση Τζάπο στο τηλέφωνο 6977954638 για σχετικές πληροφορίες. Κατά τη διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης, ο όμιλος λαμβάνει την πρωτοβουλία να προσφέρει επιπροσθέτως ζεστό φαγητό στους αστέγους της Θεσσαλονίκης ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μαζί μας στη διανομή, η ημερομηνία της οποίας θα οριστεί, είναι ευπρόσδεκτοι.