Κάνοντας ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την προάσπιση και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Θερμαϊκού προχωρά μετά την ανακύκλωση προϊόντων και υλικών, στην ανακύκλωση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) και αποβλήτων λαμπτήρων,
σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Εταιρίας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» .

Πρωτοπόρος και σε αυτό τον τομέα μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει οργανώσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποδομών, συγκέντρωσης, συλλογής και εναλλακτικής διαχείρισης παλιών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των δημοτών.

Σο πλαίσιο αυτό, οι κάτοικοι του Δήμου, προκειμένου ν’ αποσύρουν μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση, κλπ.) που δεν λειτουργούν, μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου για να παραλάβει την παλιά συσκευή τους στα εξής τηλέφωνα:

Για τη Δ.Ε. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: 23920 24022, υπεύθυνοι Γ. Μαυρίκος, Γ. Χριστοδούλου.

Για τη Δ.Ε. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: 23923 30321, 23923 30348, υπεύθυνοι Ευστ. Γκουντουλάκης, Π. Καρμάου.

Για τη Δ.Ε. ΕΠΑΝΟΜΗΣ: 23923 45170, υπεύθυνος Ν. Χριστοφόρου 

Μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (Η/Υ, εκτυπωτές, fax, ηλεκτρικές σκούπες, ψηστιέρες, καφετιέρες, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π.) μπορούν ν’ απορρίπτονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στο Δημαρχείο (Μ. Αλεξάνδρου 2), στο Δημοτικό Κατάστημα Μηχανιώνας (Κ. Βάρναλη 2), όπως και στο Δημοτικό Κατάστημα Επανομής (28ης Οκτωβρίου16), απ’ όπου τις παραλαμβάνει η αρμόδια υπηρεσία.

Παράλληλα, οι πολίτες, μπορούν να μεταφέρουν οι ίδιοι το σύνολο των συσκευών που θέλουν ν’ αποσύρουν στο κεντρικό χώρο συλλογής τους, στο δημοτικό αμαξοστάσιο στη Ν. Μηχανιώνα, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον υπεύθυνο υπάλληλο της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ευστ. Γκουντουλάκη, στα τηλέφωνα: 23923 30321 και 23923 30348 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σε ό,τι αφορά στους καμένους λαμπτήρες (ευθείς λαμπτήρες φθορισμού, λαμπτήρες φθορισμού μικρών διαστάσεων, λαμπτήρες εκκενώσεως υψηλής πιέσεως, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων νατρίου, υδραργύρου και των λαμπτήρων αλογονούχων μετάλλων, λαμπτήρες LED παντός τύπου και ισχύος ανεξαρτήτως κάλυκα, ταινίες LED, γιρλάντες LED κ.λ.π.) που δεν είναι σπασμένοι, μπορούν ν’ απορρίπτονται στους εξής ειδικά διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους:

Στην Περαία, στο Δημαρχείο (Μ. Αλεξάνδρου 2), τις εγκαταστάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας (Θεσσαλονίκης και Προμηθέως), το ΚΑΠΗ (Ρωμανού 38Α), το κλειστό γυμναστήριο Περαίας, το ΚΕΠ Ν., Επιβατών (Λογοθέτου2), στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας (οδός Βενιζέλου), στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Μηχανιώνας (Κ. Βάρναλη 2), την Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Μηχανιώνας (25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου), το γυμναστήριο Μηχανιώνας (Αθ. Διάκου), το γυμναστήριο Αινείας (επαρχιακή οδός Μηχανιώνας – Αγγελοχωρίου), το ΚΑΠΗ Κερασιάς και τη Βιβλιοθήκη Κερασιάς, στο ΚΑΠΗ Αγγελοχωρίου, το Δημοτικό Κατάστημα Επανομής (28ης Οκτωβρίου16) και το ΚΑΠΗ Μεσημερίου.