[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τοποθέτηση 50 τεχνητών φωλιών για πουλιά στο Σειχ ΣουΗ επιτροπή προστασίας του Σέιχ Σού, η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και το ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ θα τοποθετήσουν, την Κυριακή 3 Απριλίου, 50 τεχνητές φωλιές στο Σέιχ Σου. 

Η δράση θα γίνει υπό την επίβλεψη και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης. Οι φωλιές έχουν κατασκευαστεί από την κοινότητα της ΙΘΑΚΗΣ με την καθοδήγηση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Οι φωλιές έχουν κατασκευαστεί από ξύλο ώστε να είναι προσαρμοσμένες στο περιβάλλον και ο σκοπός της τοποθέτησης τους είναι να ευνοηθεί το φώλιασμα εντομοφάγων πτηνών. Έχουν διαστάσεις κατάλληλες για παπαδίτσες, καλόγηρους, τσοπανάκους και κότσυφες που αναμένεται να φωλιάσουν. 

Το δάσος του Σέιχ Σου προέρχεται από αναδασώσεις με κωνοφόρα, κυρίως πεύκα. Την βυζαντινή περίοδο στην περιοχή υπήρχε ένα εκτεταμένο δρυοδάσος. Τα πεύκα δεν είναι κατάλληλα για το φώλιασμα των πουλιών και αυτό αποτελεί περιοριστικό παράγοντα για τους πληθυσμούς τους. Η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών είναι μια επιτυχημένη πρακτική που έχει εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές. Την αναπαραγωγική επιτυχία θα παρακολουθήσει στην συνέχει η Ορνιθολογική και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Η τοποθέτηση θα γίνει σε συστάδες ανατολικά του δρόμου που οδηγεί προς το Φιλίππειο. 

Το σημείο της συνάντησης για την τοποθέτηση των φωλιών βρίσκεται στον κόμβο προς το Φιλίππειο. Η συνάντηση θα γίνει στις 10:15 π.μ.

Η βοήθεια του κοινού είναι ευπρόσδεκτη.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]