Δυστυχώς, όσο διαιωνίζεται η υπόθεση με το ολίσθημα Μουζάλα, τόσο ακούγονται όλο και πιο γραφικές δικαιολογίες γι αυτό που έγινε.


Τη σκυτάλη πήρε, πριν λίγες ώρες, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας (που είναι οικονομολόγος και καθηγητής). Δείτε τι έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:

"Υπόθεση Μουζάλα.
Όταν ένας άνθρωπος εργάζεται 20 ώρες το 24ωρο μπορούμε να του συγχωρήσουμε ένα λάθος στο λόγο ή ένα σαρδάμ, που στην ουσία δεν αλλάζει την πολιτική της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας. Το θέμα αυτό συνδέεται με το καθεστώς της καλής γειτονίας που οφείλει να αποδεχθεί το εν λόγω κράτος σύμφωνα με το Κεφάλαιο 1 της "Συμφωνίας για τη Σταθεροποίηση και Σύνδεση" που έχει υπογράψει με την ΕΕ. Εμμονές ή μονομερείς ενέργειες εκ μέρους του, είναι αντίθετες στα όσα προβλέπονται απο τη συγκριμένη συμφωνία περί πολιτικού διαλόγου και καλής γειτονίας".

Το επιχείρημα (αν είναι τέτοιο) ότι έγινε ένα σαρδάμ λόγω... κόπωσης, θύμισε μια άλλη, παλιά, ιστορία: Στην πρώτη κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε πριν το Πάσχα, οι υπουργοί συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και ο Γεώργιος Ράλλης ανέλαβε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό πως καλό θα ήταν να κάνουν δυο - τρεις μέρες διακοπές.

-Κύριε πρόεδρε, να πάμε για Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, να ξεκουραστούμε και λίγο, ρώτησε;

Για να πάρει την απάντηση του Καραμανλή:

-Όποιος θέλει να ξεκουραστεί, τον στέλνω εγώ σπίτι του...

Κουβέντα δεν ξανάγινε...