Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, συνδιοργανώνουν εκδήλωση την «11η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» της πόλης μας,
για να τιμήσουμε τον Παγκόσμιο Εορτασμό που καθιέρωσε η UNESCO.

Φέτος η Γιορτή που είναι αφιερωμένη στο «Ημερολόγιο για το 2016: Επετειακό ΄Ετος Αριστοτέλη» που έχει ανακηρύξει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.00 στο χώρο της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Κέντρο Μουσικής, Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης,(Κουντουριώτου 17, απέναντι από το Λιμάνι ).

Ο Πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β.Ε. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης δήλωσε: «Η 21η Μαρτίου, ανακηρύχθηκε ως Διεθνής Ημέρα Ποίησης μέσα από την ανάγκη να δούμε με άλλο μάτι την καθημερινότητά μας, για να δώσουμε εικόνα, χρώμα, ευαισθησία και συναίσθημα που μόνο ο ποιητικός λόγος μέσα από τις λέξεις μπορεί να δημιουργήσει και να εμπνεύσει και τον πιο απλό άνθρωπο. Εμείς οι εκδότες της Βόρειας Ελλάδας πάντα τιμούμε τους ποιητές ,τα κείμενα και τις ιδέες τους που βασίζονται στο γραπτό λόγο, δίνοντας τους βήμα να απαγγείλουν τα δικά τους ποιήματα. Παράλληλα όμως καλούμε όλους τους φίλους της Ποίησης να παρευρεθούν και να διαβάσουν ένα ποίημα αγαπημένου τους ποιητή».