Τα λουκάνικα του λαού (currywursts) πήγαν καλύτερα από τα αυτοκίνητα του λαού σε πωλήσεις της εταιρείας VW για το 2015!


Σε μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής κρέατος, που βρίσκεται στην περιοχή του Βολφσμπουργκ και ανήκει στην VW, παρήχθησαν πάνω από 7,2 εκατομμύρια λουκάνικα (σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότερα από ό, τι το 2014 (6,3 εκ.)) πέρυσι. Έτσι, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε πωλήσεις και κέρδη από τα λουκάνικά της, αντιθέτως σημείωσε μείωση στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Μόνο να ονειρεύονται μπορούν τέτοιους αριθμούς παραγωγής στον πυρήνα της εταιρείας, την αυτοκινητοβιομηχανία της VW, μετά από το σκάνδαλο των καυσαερίων, όπου οι πωλήσεις της μάρκας αυτοκινήτων μειώθηκαν από 6.120.000 σε 5.820.000 αυτοκίνητα το 2015.

Τα λουκάνικα που παράγονται σε ιδιόκτητη μονάδα της VW πωλούνται, εκτός από το δίκτυο πωλήσεων του ίδιου του εργοστασίου και μέσω των καταστημάτων λιανικής πώλησης. Έτσι είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 1.400 αγορές στη μόνο στη βόρεια Γερμανία. Στη συσκευασία αναγράφεται το μήνυμα "Volkswagen Originalteil", γνήσιο κομμάτι της VW.

“Γνήσια κομμάτια της” μπορεί να βρει κανείς σε περισσότερους από 2.200 διανομείς της VW στη Γερμανία. Προσφέρουν τα λουκάνικα σε διάφορα events ή ακόμη ως “κέρασμα” στο πλαίσιο μιας παράδοσης οχήματος. Το ίδιο ισχύει και για αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της μάρκας VW σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το VW-λουκάνικο πηγαίνει σε όλο τον κόσμο.

Παράγονται ακόμη και στην Κίνα όπου εξάγεται το μείγμα μπαχαρικών και η διαδικασία ολοκληρώνεται από τον κάτοχο της άδειας με την αρχική συνταγή. Το μήκος όλων των λουκάνικων (currywursts) που παρήχθησαν το 2015 φτάνει περίπου τα 1.420 χιλιόμετρα ενώ όλη η παραγωγή ζυγίζει περίπου 1.000 τόνους.

Πηγή:ZDFheute