Διατεθειμένη να δεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων είναι η κυβέρνηση.


Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε προς τους δημάρχους Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όπως είπε στους δύο δημάρχους, με τους οποίους συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μοναδική προϋπόθεση είναι οι εναλλακτικοί αυτοί χώροι να πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων) και να υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις παραχώρησης.

«Σε κάθε περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης, «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό».