Περιορίζουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι των Διαβατών που αντιτίθενται στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο «Αναγνωστόπουλου» (1090). 


Ενώ είχαν αποφασίσει στη χτεσινοβραδική συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αποκλεισμούς δρόμων, συμβολική διάθεση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης αύριο στο ΥΜΑΘ και άλλες κινητοποιήσεις, πλέον επανεξετάζουν τη στάση τους... Αποφάσισαν να μη διαθέσουν τρόφιμα στο ΥΜΑΘ, ενώ για τους αποκλεισμούς δρόμων (ης εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας στα Διαβατά), που είχαν προγραμματίσει για την Κυριακή, θα αποφασίσουν σε νέα συνάντησή τους απόψε το βράδυ.

Παρότι μέλη της Συντονιστικής μιλούν για κλιμάκωση και σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία του κέντρου στην περιοχή τους, ανέβαλαν τις περισσότερες από τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις τους μετά την πρωινή συνάντησή τους με τον δήμαρχο Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο.

Ο κ. Φωτόπουλος διέθεσε στη Συντονιστική τα περισσότερα από τα οχήματα του δήμου (απορριμματοφόρα κ.ά.) προκειμένου σήμερα να τα παρατάξουν συμβολικά στα πρανή της Συμμαχικής Οδού ή κάποιου από τους γύρω δρόμους του στρατοπέδου (σε συνεννόηση με την Αστυνομία) σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Μέλη της συντονιστικής επιτροπής δήλωσαν στο site voria.gr, ότι ο δρόμος στον οποίο θα παραταχθούν δε θα κλείσει. Επίσης, τα μέλη της συντονιστικής δήλωσαν ότι θα είναι σε εγρήγορση για να οργανωθούν κινητοποιήσεις εφόσον μεταφερθούν πρόσφυγες στο στρατόπεδο...

Ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, όπου θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ από Δευτέρα θα έχει και νέο κύκλο επαφών με τους υπουργούς κ.κ. Μουζάλα και Καμμένο, ώστε να προωθήσει την πρόταση για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης σε ιδιωτικές εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις στο Κιλκίς (περίπτωση Ατέρμονα), πιθανότητα που είχε εξεταστεί από τον προηγούμενο Αύγουστο, αλλά δεν προχώρησε...