Η πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, επιλέγεται από την πλειοψηφία των σημερινών εφημερίδων, για να αναδειχθεί σε πρώτο θέμα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Νέα Ίμια στήνουν οι Τούρκοι
Όπως υποστηρίζεται η εφημερίδα «εκδόθηκαν πρόσφατα ΝΟΤΑΜ με την οποία η Τουρκία δέσμευσε από τις 2 Μαρτίου μέχρι το τέλος του χρόνου, μια τεράστια έκταση, από την Σκύρο ως την Λήμνο. Με την τακτική αυτή έκοψε στην ουσία το Αιγαίο στα δύο, παραβιάζοντας κατάφωρα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Πουλάνε το μισό Αιγαίο
«Η εμπλοκή της Συμμαχίας στο Αιγαίο ικανοποιεί το βαθύ τουρκικό κράτος. Η Μέρκελ δίνει «έξοδο κινδύνου» στον Ερντογάν. Ο κύβος ερρίφθη. Οι Γερμανοί μέσω της εμπλοκής του NATO πρόσφεραν έξοδο στο Αιγαίο στην Τουρκία. Στο όνομα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, στη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Άμυνας του NATO στις Βρυξέλλες, η Συμμαχία αποδέχθηκε το ελληνοτουρκικό αίτημα, όπως το μεθόδευσε το Βερολίνο, για δραστηριοποίηση των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μυστήριο στο σκοτάδι του Αιγαίου!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τραγικές συμπτώσεις που θυμίζουν Ίμια και πολλά αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο, η οποία βύθισε στο πένθος της Ένοπλες Δυνάμεις. Τρία έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού έπεσαν στο καθήκον, στην προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

ΕΘΝΟΣ: «Ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο»
Η εφημερίδα σημειώνει: «είκοσι χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων επαναλαμβάνεται η ίδια τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια άσκησης ανακατάληψης της νήσου Κινάρου που βρίσκεται ανάμεσα σε Νάξο και Αμοργό».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βασιλικό κόμμα Νικολάου και Φραγκούλη με... ευλογία Καραμανλή
Την είδηση που είχε χθες και το Έθνος επαναλαμβάνει, σήμερα (και γιγαντώνει) η εφημερίδα, ισχυριζόμενη ότι «το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται στην... Αθηναϊκή Λέσχη, σε "μυστικά δείπνα" μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του... λαουτζίκου! Εκεί τα πολιτικά τζάκια σε συνεργασία με Πρίγκιπες και Στρατηγούς προετοιμάζουν και προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τραγωδία και ένταση στο Αιγαίο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο μικροσκόπιο τα αίτια συντριβής του Agusta Bell στη νήσο Κίναρο. Η Τουρκία αμφισβήτησε τη δικαιοδοσία της Ελλάδας για τη διαδικασία έρευνας και διάσωσης. Τα παιχνίδια της μοίρας για τους ήρωες αξιωματικούς Ελευθέριο Ευαγγέλου, Κωνσταντίνο Πανανά, Αναστάσιο Τουλίτση»

ΕΣΤΙΑ: «Νέα Ίμια επιδιώκει η Τουρκία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η τουρκική προκλητικότης εξεδιπλώθη για μίαν ακόμη φορά στο Αιγαίο. Η Άγκυρα δεν εσεβάσθη τους νεκρούς Έλληνες αξιωματικούς και επανέλαβε στην πράξη τις διεκδικήσεις της για έλεγχο του θαλασσίου και εναερίου χώρου, ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού».

Η ΑΥΓΗ: "Συνήγοροι της διαπλοκής"
Σύμφωνα με την εφημερίδα : "οι ομιλητές της αντιπολίτευσης ξεπέρασαν σε υπερασπιστικό πάθος και τους δικηγόρους που θα ήθελαν οι καναλάρχες για να μην αλλάξει τίποτα, αφού ναρκοθέτησαν συστηματικά τη δημιουργία του ΕΣΡ για να προκαλέσουν θέμα αντισυνταγματικότητας. Ηχηρή απουσία Καραμανλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Νατοϊκή τάφρος στο Αιγαίο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το ΝΑΤΟ αποφάσισε την αποστολή «χωρίς καθυστέρηση» ισχυρής ναυτικής δύναμης με σκοπό την παρακολούθηση των προσφυγικών κυμάτων που προέρχονται από την Τουρκία και την αντιμετώπιση των διακινητών. Ωστόσο, δημιουργούνται σημαντικές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αναγκαία η περικοπή συντάξεων, λέει το ΔΝΤ»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η μείωση των συντάξεων και η λήψη μέτρων συνολικού ύψους 8-9 δισ. ευρώ έως το 2018 είναι αναγκαίες για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος, τονίζει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα τρακτέρ στο δρόμο για Αθήνα
Η εφημερίδα γράφει για τις σημερινές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην πρωτεύουσα: «Η διαδήλωση, που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας, καθώς οι προετοιμασίες για τη μετακίνηση των αγροτών ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα από τον'Εβρο μέχρι την Κρήτη. Από την Κεντρική Μακεδονία θα αναχωρήσουν τουλάχιστον 20 λεωφορεία. Πρόθεση των αγροτών είναι να διαδηλώσουν ειρηνικά, ωστόσο το γεγονός ότι η κυβέρνηση διεμήνυσε πως δεν θα αφήσει τα τρακτέρ να φτάσουν στην Αθήνα προκαλεί ανησυχία».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κάλεσμα σε μαχητική κλιμάκωση με αιχμή το Ασφαλιστικό»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η σύσκεψη έγινε μετά από κάλεσμα που απήυθυναν οκτώ Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, με θέμα την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αδιέξοδη πόλωση»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σκηνικό αδιέξοδης πόλωσης που δυσκολεύει τα επόμενα βήματα της χώρας ανέδειξε η συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η κυβέρνηση επιχείρησε να προβάλει το θέμα ως μείζονα πολιτική παρέμβαση, μη αποδεχόμενη το παραμικρό επιχείρημα της αντιπολίτευσης».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έξι χώρους προτείνουν οι δήμαρχοι για τους πρόσφυγες
Η εφημερίδα αναφέρεται στους έξι χώρους που πρότειναν οι δήμαρχο για να δημιουργηθεί η νέα Αμυγδαλέζα, διώχνοντας ο καθένας και πιο μακριά από την περιοχή του το στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων... Θλίψη.

ESPRESSO: Παιχνίδι της μοίρας
Αναφερόμενη στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, η εφημερίδα γράφει: «Η τελευταία πράξη της ζωής του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά γράφτηκε στα 34 χρόνια του, ενώ η σύζυγος του σε λίγο θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, που δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του. Για τον αδικοχαμένο αξιωματικό η μοίρα φαίνεται ότι έπαιξε τραγικό παιχνίδι, όπως αποκαλύπτουν οι «Αργολικές ειδήσεις», επικαλούμενες το οικογενειακό περιβάλλον του. Οπως φέρεται ότι εκμυστηρεύτηκε ο 34χρονος σε στενό φίλο του, αρχικά δεν επρόκειτο να πετάξει με το συγκεκριμένο ελικόπτερο! Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στάθηκε μοιραία η αλλαγή στη σύσταση του πληρώματος, με αποτέλεσμα, όπως αποδείχτηκε, αυτή να είναι και η τελευταία πτήση του».

KONTRA NEWS: «Δεν θα γίνει η Ελλάδα μπανανία των νταβατζήδων»
Η εφημερίδα γράφει ότι «είκοσι επτά χρόνια παρανομίας, συναλλαγής, βρόμικης διαπλοκής και λεηλασίας δημοσίου χρήματος τελείωσαν οριστικά με τη χθεσινή ιστορική απόφαση της Βουλής να χτυπήσει στη ρίζα της τη μαφία των νταβατζήδων».

STAR PRESS: Άφησαν γυναίκες και παιδιά
Η εφημερίδα αναφέρεται στην τραγωδία με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «ΔΝΤ: Βόμβα 9 δισ. ευρώ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δραματική τροπή προσλαμβάνει η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και θεσμών μετά τους «κεραυνούς» που εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, καθώς θεωρεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα ύψους 8-9 δισ. ευρώ, μέχρι το 2019».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ρίχνουν γέφυρες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θετικά μηνύματα στην Αθήνα για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά και συστάσεις για περαιτέρω δουλειά και λήψη μέτρων, ώστε να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες.