Την εκτίμησή του ότι θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση προκειμένου να βρεθεί λύση στο αγροτικό ζήτημα, εξέφρασε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο με μορφές κινητοποιήσεων που κόβουν τη χώρα στα δύο και ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους συμπολίτες.

"Είναι λογικό να πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση", τόνισε ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα και επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός -όπως είπε- ότι δεν ανέλαβε έγκαιρα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η κατάσταση σε σχετικό αδιέξοδο.

Υπογράμμισε, ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση θα προκληθεί "ισοπέδωση" στον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ κατέθεσε προτάσεις, μεταξύ των οποίων σύσταση ξεχωριστού ταμείου για τους αγρότες, οικονομική εξυγίανση του ΟΓΑ μέσα από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, κ.ά.

Με αφορμή τις επικείμενες συναντήσεις του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με ομολόγους του, τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα παρουσιάσει τις διαστάσεις του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ασκήσει μικροκομματική πολιτική πάνω σ' αυτό το εθνικό -όπως το χαρακτήρισε- ζήτημα.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ